Стрељаштво: Кристални глобуси на нишану

ШЕСТОРО СРПСКИХ СТРЕЛАЦА НА ФИНАЛУ СВЕТСКОГ КУПА: АРСОВИЋЕВА, МАКСИМОВИЋЕВА, АРУНИВИЋЕВА, СТЕФАНОВИЋ, МИКЕЦ И ЗЛАТИЋ

        ШЕСТОРО српских стрелаца јуришаће на медаље и што боље резултате на финалу Светског купа у Азербејџану. Од данас до 28. октобра у дисциплини ваздушна пушка такмичиће се Андреа Арсовић (Партизан), Ивана Максимовић (Академија „Максимовић“) и Милутин Стефановић (Чика Мата, Крагујевац). Ваздушним пиштољем надметаће се Зорана Аруновић (Црвена звезда), а МК пиштољем Дамир Микец (Полицајац) и Андрија Златић (Алекса Дејовић, Ужице).

        Наши асови покушаће и да понове резултат од прошле године, када су на овом такмичењу освојили четири сребра, и потврдили место Србије у самом врху светског стрељаштва.

        - Финале Светског купа је као завршни тениски мастерс. Окупљају се најбољи међу најбољима. У мојој дисциплини такмичи се 12 стрелаца, од чега нас је двојица из Србије, што је доказ квалитета који имамо. Потрудићемо се да то и оправдамо - рекао је Микец.

        Многе очи биће упрте у Андреу Арсовић, која је прва обезбедила олимпијску визу за Рио.

        - У Новом Саду, у првом колу купа, показала сам да се налазим у доброј форми, што ме охрабрује и даје ми самопоуздање пред такмичење у Азербејџану. Припреме су урађене како треба и желим да дођем до медаље - рекла је чланица Партизана, којој ће ово бити четврто финале Светског купа.

        Велике наде полажу се и у Зорану Аруновић, која је прошле године у Минхену освојила два сребра и два мала кристална глобуса, и једна је од малобројних светских стрелаца који је у финалу СК била на постољу за оба оружја.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари