Ана Ивановић: Пред Јованом је сјајна будућност

О ОВОМЕ САМ САЊАЛА, ДА ИГРАМ У ОВАКВОМ ФИНАЛУ,

ПРОТИВ ПРАВОГ ШАМПИОНА, ГОВОРИ ЈОВАНА ЈАКШИЋ

Ана Ивановић и Јована Јакшић

          Србија је већ дуго тениска сила, то је већ свима познато. Новак Ђоковић је био најбољи тенисер света Ана Ивановић и Јелена Јанковић су то учиниле у женској конкуренцији, а и резултати Јанка Типсаревића, Виктора Троицког и Бојане Јовановски нису за потцењивање.

          Али недеља у Монтереју је била нешто посебно, прво WТА финале српских тенисерки и титула Ани Ивановић у мечу са Јованом Јакшић.

          „Мислим да смо обе уживале у финалу - то је посебна ствар за нашу земљу јер су две Српкиње играле финале. Јована је ове недеље добро играла, мислим да је пред њом сјајна будућност. Прошлегодине сам у раној фази турнира изгубила у Монтереју, али било ми је веома забавно, па сам ове године желела да се вратим и сјајно је што сам успела да освојим трофеј. Играла сам тешке мечеве ове недеље, али срећна сам што сам успела да их добијем, а ова титула ми је једна од најомиљенијих“, рекла је Ана Ивановић, која заузима 12. место на WТА листи

          Ни Јована Јакшић није разочарана, јер је пласманом у финале Монтереја напредовала 31. позицију и сада заузима 106. место на WТА листи.

          „Осећања су ми помешана. Тужна сам што сам изгубила у финалу, али немам разлога да будем узнемирена јер је ово била сјајна недеља за мене. О овоме сам сањала, да играм у оваквом финалу, против правог шампиона и једне од најбољих светских тенисерки. Тешко је играти против пријатељице, али мислим да смо одиграле добар меч. Поносна сам на себе, јер сам дала све што могу и немам због чега да жалим. Овоје историја, велика ствар у Србији и обе смо поносне, јер волимо да играмо за своју земљу. Захвална сам навијачима у Србији што су остали будни и гледали меч“, констатовала је Јована Јакшић.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари