Ана против Кинг или Пављученкове

ИВАНОВИЋЕВА СЕ ПОБЕДОМ ПРОТИВ КРАЈИЧЕК (6:2, 6:3)

ПРОБИЛА У ТРЕЋЕ КОЛО АУСТРАЛИЈЕН ОПЕНА

  • Ивановић је против Крајичек поновила изванредну игру из првог кола и победила је после само 63 минута

        МЕЛБУРН, (ФоНет) - Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у треће коло Отвореног првенства Аустралије, пошто је у мечу другог кола савладала Холанђанку Михаелу Крајичек у два сета - 6:2, 6:3.

        За улазак у осмину финала, Ивановић ће у суботу играти против боље из дуела у коме 16. тенисерка света Анастасија Пављученкова из Русије игра против Американке Ваније Кинг.

        Ивановић је против Крајичек поновила изванредну игру из првог кола и победила је после само 63 минута. После првог сервиса освојила је чак 91 одсто поена, односно од 22 није освојила само два, а и после другог сервиса је имала фантастичан проценат од 71 одсто освојених поена.

        Крајичек је у осам гемова на сервис српске тенисерке освојила само седам поена, што довољно говори о односу снага на терену.

        Холанђанка је од првог до последњег поена упорно форсирала Анин бекхенд, покушавајући да што је више могуће избегне њене снажне форхенд ударце, али је због тога доста грешила. Поред тога, имала је великих проблема на други сервис, јер је Ивановић готово сваки пут у тим ситуацијама правила винере из ритерна.

        Да би то избегла, Крајичек је била приморана да исувише ризикује код другог сервиса, па је направила осам двоструких сервис грешака, чиме је српској тенисерки практично поклонила два гема.

        Пласманом у треће коло, Ивановић је зарадила 150 поена за WТА листу, јер је прошле године испала већ на старту.

        Ивановић и Пављученкова до сада су се састајале три пута и сва три дуела добила је српска тенисерка, а идентичан скор Ана има и против Кинг. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари