Дејвис куп ће се играти на два добијена сета?

ПОСТОЈИ ИНИЦИЈАТИВА ДА СЕ ПО УГЛЕДУ НА NCAA И ЕВРОЛИГУ, ФОРМИРА ФАЈНАЛ-ФОР У ДЕЈВИС И FED КУПУ

Српски Дејвис куп тим са „салатаром”

        Незванично светско првенство за тенисере наставља да се мења. Играће се на два добијена сета, вероватно у два такмичарска дана, а полуфинале и финале биће одржано у Торину, највероватније.

        Без обзира што су највеће ATP звезде подељене око тога шта је добро, а шта лоше у актуелном систему такмичења незваничног светског првенства за тенисере, ово 117 година старо такмичење наставиће са променама које би требало да му поврате стару славу и престиж.

        Наиме, после састанка између челника ITF, ATP, WTA и представника удружења тенисера и тенисерки одржаног недавно у Индијан Велсу, где је начелно договорено да се у Дејвис купу више не игра на три, већ два добијена сета и да се такмичење скрати са три, на два дана, као што је случај у FED купу, тениска јавност наставила је да спорадично сазнаје о додатним корекцијама које би требало да буду озваничене наредног августа и ступе на снагу од 2018. године.

        Постоји озбиљна иницијатива да се, по угледу на NCAA или Евролигу, формира Фајнал-фор у Светској групи Дејвис и FED купа, који би био одигран у једном граду у периоду од две недеље и који би представљао врхунац сезоне у том такмичењу.

        Италијански лист „Tuttosport“, из Торина, наводи да је управо тај град фаворит да трајно угости Фајнал-фор Дејвис купа што значи да би се три најважнија меча одиграла на неутралном терену, осим у случају да се Италијани пласирају у финале.

        Дворана Алпитур капацитета 18.500 места била би домаћин овог турнира, пре којег би се стандардно играло прво коло, односно четвртфинале Светске групе ДК, али на два добијена сета.

Ђоковић - Надал

        Председник Уније професионалних тенисера већ неко време је наш Новак Ђоковић који се свесрдно залагао за промене у Дејвис купу, док је Рафаел Надал отворено негодовао због неких одлука, пре свега скраћења мечева на два добијена сета.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари