Ђоковић није бриљирао, али пише се победа

БИЛО ЈЕ ГРЕШАКА, СЕРВИС НИЈЕ ФУНКЦИОНИСАО, АЛИ ЈЕ ПОБЕДИО НИКОЛОСА БАЗИЛАШВИЛИЈА (6:4, 6:2)

        Није било сјајно, али је у осмини финала!

        Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић славио је у другом колу мастерса у Риму против Николоса Базилашвилија у два сета (6:4, 6:2), али за трећу узастопну победу, први пут од Аустралијан опена, мораће много више да покаже.

        Било је доста грешака у игри Ђоковића (20 неизнуђених), али је винерима (17) у кључним моментима успео да избаци из такта неискуснијег тенисера из Грузије.

        Све то мораће да буде на много вишем нивоу уколико Новак жели да елиминише Алберта Рамос-Виноласа (40. на ATP листи), тенисера из Шпаније који је био бољи од Џона Изнера и добио га после три сета (сви у тај-брејку), са којим има позитиван скор у досадашњим дуелима - 5:0.

        Меч у Риму, где је Новак четири пута подизао пехар - и још толико пута био поражен у финалу, трајао је 78 минута, а нарочито дуг за навијаче српског тенисера био је седми гем по реду.

        Грузијанац Базилашвили је претходно „одбранио“ две брејк лопте, да би потом ставио Ђоковића под огроман притисак. У најдужем гему у мечу, Ђоковић је успео да спасе чак четири брејк лопте, а потом је Базилашвилију одузео сервис за „узимање“ првог сета.

        Та нервоза пренела се и на други сет, било је грешака код Ђоковића, сервис није функционисао како би он желео, али је сигурном игром два пута ривалу одузимао сервис и лако привео меч крају.

        Меч против Рамоса-Виноласа требало би да буде први на сутрашњем програму.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари