ЂОКОВИЋ: Додатно су ме мотивисали психолошки порази у Лондону

НАЈБОЉИ СРПСКИ ТЕНИСЕР ОСОКОЉЕН ПРЕД ТУРНИР У СИНСИНАТИЈУ

  • У финалу Роџерс купа у Торонту без већих проблема савладао Француза Ришара Гаскеа са 6:3, 6:2, после само 61 минут игре

        НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић после тријумфа у Торонту, где је у финалу Роџерс купа без већих проблема савладао Француза Ришара Гаскеа са 6:3, 6:2, после само 61 минут игре, открио је да га је неуспех на Олимпијским играма у Лондону додатно мотивисао да одбрани титулу на овом турниру мастерс серије.

        „Након пораза које сам доживео на Олимпијским играма добио сам додатну жељу да дођем овде, прикажем свој најбољи тенис и покушам да освојим титулу. Веома сам срећан. Искрено, нисам очекивао да ћу освојити овај турнир након емотивних пораза на Олимпијским играма. Трудио сам се, покушао сам да се вратим и успео сам“, рекао је Ђоковић канадским медијима.

        Ђоковићу је ово 31. титула у каријери, 12. из мастерс серије, а трећа у 2012. години. Пре Торонта, српски тенисер је тријумфовао на Аустралијан Опену и у Мајамију пре нешто више од четири месеца.

        Он је додао да је Мастерс у Торонту један од највећих турнира на АТП и да је протекле недеље радио на повећању ефикасности првог и другог сервиса.

        „Прошло је пуно времена од када сам играо финале на неком турниру. Тешко је када имате Ђоковића испред себе и не играте свој најбољи тенис. Он је био много бољи од мене“, рекао је после меча Гаске.

        Другог тенисера света ове недеље очекује наступ на Мастерсу у Синсинатију, а противник у другом колу биће бољи из меча између Андреаса Сепија (Италија) и Робина Хасеа (Холандија).

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари