Ђоковића од финала дели Мареј

НОВАК У ОЛИМПИЈСКОМ ПОЛУФИНАЛУ ПОБЕДОМ ПРОТИВ ЦОНГЕ (6:1, 7:5), ТИПСАРЕВИЋ И ЗИМОЊИЋ У ДУБЛУ ИСПАЛИ

        НАЈВЕЋИ српски ас пуним гасом „гура“ ка олимпијској медаљи!

        Новак Ђоковић је у четвртфиналу олимпијског турнира у Лондону победио Француза Жоа Вилфреда Цонгу са 2:0 (6:1, 7:5) и у полуфиналу ће се састати са британским тенисером Ендијем Маријем.

        Ђоковићу је ово био други узастопни пласман у полуфинале Игара, а пре четири године у тој фази такмичења у Пекингу елиминисао га је Шпанац Рафаел Надал.

        Српски тенисер данас није бриљирао игром, али је пред око 14.000 гледалаца још једном показао да је бољи играч од Цонге.

        У првом сету  је ипак напросто „почистио” најбољег француског тенисера са терена, док је у другом на почетку губио са 3:0. Успео је, међутим, да се врати у завршници и дође до брејка и заслужене победе.

        Противник Ђоковића у полуфиналу биће најбољи британски тенисер Енди Мареј, који је био бољи од Шпанца Николаса Алмагра.

        Српски и британски тенисер до сада су играли 13 пута, а Ђоковић води са 8:5. Последњи пут састали су се пролетос у Мајамију, када је Ђоковић славио у два сета.

        У другом полуфиналу играће победници мечева Федерер (Швајцарска) - Изнер (САД) и Хишикори (Јапан) - Дел Потро (Аргентина).

        Ненад Зимоњић и Јанко Типсаревић нису успели да прођу у полуфинале дублова. Поражени су од Француза Бенетоа и Гаскеа са 6:4, 7:6.

        Познат је један полуфинални пар у дублу. Браћа Брајан (САД) играће против Бенетоа и Гаскеа (Француска). У друго полуфинале прошао је шпански дубл Ферер - Лопез а противник ће му бити победник меча Мело и Соареш (Бразил) - Љодра и Цонга (Француска). 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари