Дуци бољи од Дел Потра у „Магичној кутији“

ЛАЈОВИЋ ЈЕ ТОКОМ ВЕЋЕГ ДЕЛА МЕЧА У МАДРИДУ ИГРАО КАО ТОП 10 ИГРАЧ - И ТАКТИЧКИ И МЕНТАЛНО

 

        Српски тенисер Душан Лајовић победио је Аргентинца Хуан Мартина дел Потра у трећем колу Мастерса у Мадриду 3:6, 6:4, 7:6, после два сата и 19 минута игре.

        Игра Душана Лајовића у трећем колу Мадрида може да се опише само једном речју - спектакуларна. А исти такав је био и преокрет после 0-1 у сетовима.

        Лајовић је током већег дела меча играо као топ 10 играч и тактички и ментално, тако да је победом изненадио све у „Магичној коцки“ у Мадриду.

Српски играч је показао дефинитивно најбољи тенис у каријери против „Дива из Тандила“, против кога је имао кризу само у другом делу првог сета.

        Дел Потро и Лајовић су играли изједначено до 3:3 у првом делу игре. Лајовић је тада имао пад који је Аргентинац искористио и са два брејка освојио први сет.

        Други сет је Србин одиграо перфектно. Почео је да напада бекхенд Аргентинца и избацио га је из зоне комфора и моћног форхенда. Делпо је почео да греши више него у првом сету у коме су грешке могле да му се поброје на прстима једне руке.

        Сјајан ритерн, па још бољи бекхенд по паралели држали су Лајовића у седмом гему на сервису Дел Потра до 30:30. Уследио је „докторски“ намештен поен за 40:30 уз мало среће и промашај Дел Потра.

        Међутим, тек је фантастично читање Дел Потровог другог сервиса Србину донело злата вредан брејк и вођство 4:3. Лајовић се извукао ка спољној страни терена да би ритерн „распалио“ из форхенда и осигурао брејк.

        Спасавао је већ у наредном гему две брејк лопте врхунским сервисима и показао да може да буде „хладан“ у тешким тренуцима.

        Узео је други сет и у трећи ушао идеално - брејком. Међутим, мало опуштање и Дел Потро враћа брејк за 1:1 у трећем сету. Након тога су сервери били сигурни и можда најпоштенији исход је био да одиграју тај брејк.

        У њему је кренуло лоше по српског играча. Дел Потро је добрим сервисима диктирао темпо, Лајовић је грешио и Аргентинац је врло брзо повео 4:0.

        Уследила је потпуна реанимација Лајовића који осваја наредних пет поена узастопно, а сервиса у маниру врхунског аса и до прве меч лопте на 6:5.

        Није је искористио Лајовић, али је већ у наредних неколико поена дочекао попуштање Дел Потра и поен за 8:6 и највећу победу у каријери. Лајовић ће у четвртфиналу турнира у Мадриду играти против Кевина Андерсона и од понедељка ће бити око 65. места на ATP листи.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари