Гладијаторски меч: Чекинато срушио Новака

МАЛО ПОЗНАТИ ИТАЛИЈАН ЕЛИМИНИСАО СРБИНА У ЧЕТВРТФИНАЛУ РОЛАН ГАРОСА ПОСЛЕ ТРИ И ПО САТА ИГРЕ

        Новак Ђоковић пакује кофере у четвртфиналу Ролан Гароса, док Марко Чекинато наставља да живи сан у Паризу.

        Италијан, тренутно 72. играч света, победио је шампиона Ролан Гароса 2016. године у четири сета - 6:3, 7:6 (7:4), 1:6, 7:6 (13:11), после три и по сата игре.

        Ђоковић завршава учешће у Паризу као и прошле године на прагу полуфинала, док ће Чекинато, који је пре две године био на тениском дну, за пласман у финале играти са Домиником Тимом.

        Новак Ђоковић против себе је у четвртфиналу осим растрчаног и супермотивисаног Италијана имао и болове. Најпре у пределу раменог појаса, а потом и у листу ноге, због чега је два пута тражио медицински тајм-аут.

        Упркос томе, успео је после вођства ривала од 0:2 у сетовима, да се регенерише и врати у игру, у четвртом сету имао је и предност 5:2, и баш када су сви били уверени да ће победника одлучити пети сет, Италијан се разиграо и обезбедио тај-брејк.

        А тамо је виђена гладијаторска борба, која ће се још дуго препричавати. Новак није искористио три сет лопте, спасао је три меч лопте, али не и четврту.

        Она је омогућила Чекинату да настави будан да сања у Паризу, као први Италијан у полуфиналу Ролан Гароса после 40 година.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари