Истанбул: Џеј Џеј против Ерани за полуфинале

ИАКО ЈЕ У ПРВОМ КОЛУ САВЛАДАЛА ДРУГУ ТЕНИСЕРКУ СВЕТА,

ЈАНКОВИЋ ЈЕ У ЧЕТВРТАК ИЗГУБИЛА ОД НА ЛИ

        Најбоље рангирана српска тенисерка није успела да понови партију коју је приказала дан раније, када је убедљиво савладала другу тенисерку света Викторију Азаренку 2:0 (6:4, 6:3).

        У другом колу Беле групе завршног WТА турнира у Истанбулу Јелена Јанковић поражена је од Кинескиње На Ли - 1:2 (3:6, 6:2, 3:6).

        У првом сету Јелена је надокнадила вођство Кинескиње од 3:0 и чинило се да може до преокрета, али је Ли поново добила три узастопна гема и заслужено повела у сетовима.

        Јанковићева је у наставку заиграла сјајно и након брејка за 4:2 рутински изједначила на 1:1, али је у трећем сету дошло до пада концентрације у одлучујућим тренуцима што је Кинескиња умела да искористи.

        Наша тенисерка је брејком изједначила на 3:3 и наговестила да може до победе, међутим, било је превише осцилација у њеној игри, па је смиренија На Ли казнила све грешке и заслужено славила шести пут у њиховом десетом међусобном окршају.

        За пласман у полуфинале Јанковићевој је сада потребна победа над Италијанком Саром Ерани, која је претходно поражена и од Азаренке и од Ли.

        Мечеви трећег кола играће се у петак.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари