Иван Лендл: Није крај тениске велике четворке

АУСТРАЛИЈА ОПЕН ЈЕ ПРВО ВЕЛИКО ТАКМИЧЕЊЕ У СЕЗОНИ

И ПОТРЕБНО ЈЕ ИГРАЧИМА ВРЕМЕ ДА СЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ОНО ШТО ИХ ЧЕКА

Иван Лендл

          Колико су Новак Ђоковић, Рафаел Надал, Роџер Федерер и Енди Мареј доминирали у претходних девет година најбоље сведочи податак да су само два играча успела да освоје грен слем трофеје. То је за руком прошло Хуану Мартину Дел Потру 2009. године (Ју-Ес опен) и Станисласу Вавринку ове сезоне (Аустралија опен). Ипак, легендарни чешки играч Иван Лендл је уверен ће њих четворица да наставе са одличним резултатима.

          - То што је Швајцарац успео да освоји такмичење у Мелбурну не значи да је дошао крај „велике четворке”. Тај турнир је прво велико такмичење у сезони и играчима је потребно више времена да се припреме за оно што их чека - јасан је Лендл.

          Прослављени ас није желео да умањи успех Вавринке.

          - Стен је одиграо феноменално на „Ози опену” и заслужено стигао до тријумфа. Међутим, морамо да сачекамо бар још месец дана како би сезона ухватила „залет”, превише је рано да доносимо закључке.

          Тренер најбољег британског тенисера Ендија Мареја је говорио и о њему.

          - Није стигао да се припреми за почетак турнира, био је и мало уморан од превише напорних тренинга и припрема за почетак сезоне. Сигуран сам да ће тај рад ускоро да крене да нам се исплаћује - поручио је Иван Лендл који ће 3. марта у Лондону да одигра егзибициони меч против Пета Кеша.

ЕНДИ ВОЛИ ДА ИГРА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

          Популарни „Иван Грозни” прокоментарисао је и учешће Ендија Мареја у Дејвис купу.

          - То такмичење служи пре свега младим играчима да се пробију у каријери, а то Ендију сада не треба. Ипак, он воли да игра за национални тим и увек се радује окупљању са саиграчима. Драго ми је да је успео да помогне Британији, али наш главни циљ је да буде у потпуности спреман за Ролан Гарос - каже Лендл.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари