Јанко преко Алмагра до Надала

СРПСКИ РЕКЕТ БРОЈ ДВА ЕЛИМИНИСАО И БЕНЕТОА СА 6:3, 7:5, 6:4

И ПРВИ ПУТ СТИГАО У ОСМИНУ ФИНАЛА РОЛАН ГАРОСА

         СНОВИ се, онима који стреме увис, заиста остварују.

         Српски рекет број 2 Јанко Типсаревић први пут у каријери је стигао у осмину финала на Ролан Гаросу! И то тако што је у два кола елиминисао двојицу домаћих такмичара, а да при том није изгубио ни један једини сет.

         Жртва број два био је Жилијан Бенето, 32. тенисер света. Француз и у другом (шест брејк лопти на 3:2) сету и у трећем (4:1) имао солидну шансу, али је Јанко оба пута преокренуо резултат и победио са 6:3, 7:5, 6:4.

         - Задовољан сам јер сам добро сервирао од почетка. Први пут сам играо на Централном терену, а он је много већи од осталих - објашњава Типсаревић да је простор иза линија много дубљи него другде.- Нисам се најбоље осећао на основној линији и зато је сервис био веома битан.

         Јанко каже да је и тактички добро играо.

         - Избегавао сам бекхенд дијагонале. Кад год бих добио краћу лопту, пребацивао сам на паралелу. То и сервис су били кључеви победе. Имао сам и срећу код оних брејк лопти, а и брзо сам надокнадио губитак концентрације у трећем сету.

         Статистика је потврда његових речи: 16 асова, 82 одсто искоришћеног првог сервиса, 55 другог. И, само један изгубљен брејк од седам прилика за Бенетоа!

         Наредни Типсаревићев противник биће много тежи, тежи него сва тројица претходних заједно. Николас Алмагро, 13. рекет света, је класични шљакаш, Шпанац који се рађа и умире на овој подлози, а са њим тешко излаазе на крај и Ђоковић и Надал.

         Момак из Мурсије је освојио чак 12 турнира, свих 12 на шљаци, али ниједан већи.

         - Опасан противник, што је и нормално. Сваки следећи је све опаснији. Морам да будем агресиван, да он у размени спинова стално осећа притисак. Иначе, Алмагро и ја се никад досад нисмо сретали - свестан је Типсаревић шта га чека.

         Нова победа би Јанку обезбедила дуел против најуспешнијег „гаросаша“ - шестоструког париског шампиона, Рафаела Надала.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари