Јелени четвртфинале Чарлстона, а Ани Монтереја!

ЈАНКОВИЋ ЕЛИМИНИСАЛА ХРВАТИЦУ АЈЛУ ТОМЉАНОВИЋ У ДВА СЕТА (7:5, 6:1), ИВАНОВИЋ КАНАЂАНКУ АЛЕКСАНДРУ ВОЗНИЈАК У ДВА СЕТА (6:4, 6:2)

Јелена Јанковић и Ана Ивановић

         У ноћи између четвртка и петка, Јелена Јанковић пласирала се међу осам најбољих на турниру у Чарлстону. У петак око 19.00 часова по средњоевропском времену, поново ће на терен.

         Српска тенисерка бориће се за место у полуфиналу против Канађанке Ежени Бушар (20. на WТА листи). Јелена и она састајале су се до сада два пута и обе су победиле по једном.

         Прошле године, Јелена је играла финале турнира званичног назива „Family Circle Cup“.

         Занимљиво, Јанковићева и Бушар састале су се и прошле године на истом месту, а Српкиња је убедљиво победила (6:2, 6:1).

         У дуелу са Томљановићевом све време је било јасно да је наша тенисерка боља. Остаје нада да ће успети да поново избори пласман у полуфинале, па у финале, у којем је прошле године успела да „откине“ Серени Вилијамс први сет (6:3), пре него што је глатко изгубила наредна два (0:6, 2:6).

         Јелена Јанковић игра добро у Чарлстону, а Ана Ивановић у Монтереју!

         Ивановићева је тријумфом над Александром Вознијак (172. на WТА листи) обезбедила своје место међу осам најбољих играчица турнира (6:4, 6:2).

         Наредна ривалка нашој тенисерки у Мексику биће Магдалена Рибарикова (38. на WТА листи), са којом је играла 2009. године у Торонту. Тада је наша тенисерка била боља, после три одиграна сета.

         Ана је већ направила искорак на мексичком турниру у односу на прошлу годину, када је елиминисала Мађарица Тимеа Бабош.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари