Мареј искористио већ прву меч-лопту

ЂОКОВИЋУ У ЛОНДОНУ ПРЕОСТАЛО ДА ПОКУША ДА ОСВОЈИ БРОНЗУ И ТАКО ПОНОВИ УСПЕХ ИЗ ПЕКИНГА

         НИШТА од олимпијског злата ни у Лондону.

         Новаку Ђоковићу – после пораза од домаћег тенисера Ендија Мареја са 7:5, 7:5 – преостаје једино да покуша да понови успех из пекинга. Да освоји бронзану медаљу, а на том путу га у недељу чека неугодни Аргентинац  Хуан Мартин дел Потро.

         Био је то велики двобој двојице великих играча из самог светског врха. Достојан финала Олимпијаде.

         По много чему је личио на окршај Ђоковића и Мареја зимус на Аустралијан опену када је Новак славио у пет сетова. Међутим, овог пута даље је отишао играч с којим другује и води тениске битке од 11. године.

         Британац је играо заиста добро, можда боље него икада, и то је био једини начин да парира српском тенисеру.

         Први сет је наговестио да ће борба до краја бити беспоштедна и да ће свако морати да пролије много зноја за сваки поен. Виђен је сасвим другачији тенис у односу на Ђоковићеве претходне партије на олимпијском турниру, што се и очекивало, јер је противник другачији.

         За разлику од сусрета с играчима који после сервиса воле да припреме излазак на мрежу, Цонгом и Родиком, сада се борба углавном одвијала са основне линије. Зато су сада поени били знатно дужи и тежи.

         Британац, боље речено – Шкот, имао је успешнији старт, па је већ у другом гему имао две брејк прилике, али је Ђоковић успео да сачува сервис. Седми, најдужи гем донео је додатно убрзање и размеену свих могућих удараца, од лобова до скраћених лопти.

         Ђоковић је тек у десетом гему (5:5) везао неколико лаких поена, захваљујући сервису који га данас није служио.

         Важан моменат је био при резултату 15:15 у 12. гему  кад је лоптица преварила Ђоковића и одскочила од мреже, али да не буде да је Британац освојио овај сет због среће, његов волеј и форхенд дијагонала којом је затворио овај период игре говоре да се ради о врхунском мајстору тениса.

         У другом сету су обојица крајњим напорима чували свој сервис. Велика шанса се указала Ђоковићу у деветом и 11. гему када је имао брејк шансе. Али, први пут се Мареј спасао са два сервис винера, а затим се боље снашао у размени удараца.

         А после Ђоковићевих брејк прилика, Мареј је дошао до три меч лопте и искористио већ прву.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари