Новак „ломи“ каријеру, велики скок Лајовића

НА ATP ЛИСТИ ОБЈАВЉЕНОЈ У ПОНЕДЕЉАК ОЗВАНИЧЕН ЈЕ ПАД НАЈБОЉЕГ СРПСКОГ ТЕНИСЕРА НА РУБ ТОП 20

        Начин на који ATP листа функционише је добро познат, а понекад и суров, нарочито за играче који за собом имају дугу паузу. Велики број бодова изгубе у периоду неиграња, а онда у потрази за формом бележе лошије резултате него пре годину дана, што поново води губитку бодова и позиције.

        Тако је Новак Ђоковић, после испадања из светског Топ 10, неуспехом на мастерсу у Мадриду пао за шест места у односу на прошлонедељни „ренкинг“, па је од понедељка и званично 18. тенисер света.

        Велико искушење Новаку следи и ове недеље, на мастерсу у Риму, где би последице евентуалне елиминације у првим колима биле још теже. Док је у Мадриду бранио 360 бодова, у „вечном граду“ је летвица подигнута на 600, колико је освојио 2017. пласманом у финале (4:6, 3:6 против Александера Зверева).

        Већ у понедељак око 15 часова чека га уводни меч против Украјинца Александера Долгополова.

        Тренутно повређени Филип Крајиновић задржао је 26. позицију, док је Душан Лајовић пласманом у четвртфинале Мадрида себи обезбедио напредак од 29 места и сада је 66.

        То је „ренкинг“ који је отприлике у просеку његове каријере, који му даје шансу да се запаженим резултатом на Ролан Гаросу први пут пробије међу 50 најбољих. Штета је што је пре квалификација у Риму није имао буквално ниједан дан одмора, иначе би то могао да уради већ на актуелном такмичењу.

        Виктор Троицки у Мадриду није прошао квалификације, али је ипак напредовао на листи, са 87. на 83. место. Повреда леђа и одустајање од Рима, вероватно ће га кроз недељу дана вратити доле...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари