Новак на турниру у Абу Дабију пре Мелбурна

ЂОКОВИЋ СУТРА ИГРА СА ПОБЕДНИКОМ ДАНАШЊЕГ ДУЕЛА МАРЕЈ - ЦОНГА,

А ПРЕКОСУТРА ЗА ПРВО ИЛИ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО

Новак Ђоковић

        Сутрашњим стартом на мини-турниру у Абу Дабију, Новак Ђоковић окреће нову страницу у каријери. После седам година, Словака Марјана Вајду ће на месту његовог главног тренера заменити Немац Борис Бекер, а припреме за одбрану укупно четири титуле у Мелбурну, од 13. до 26. јануара, биће краће него икада - свега два меча. Као и први носилац Рафаел Надал, ићи ће право у сутрашње полуфинале Абу Дабија, а потом игра још само једном - за пехар или за треће место.

        Ђоковићевог сутрашњег противника одредиће крајње неизвесни сусрет Ендија Мареја и Жоа Вилфрида Цонге. Британац је после операције леђа паузирао трећину године, од 1. септембра, а Француз је већ дуго у променљивој форми, такође кубурећи са повредама. Не само Британци, већ и медији жељни нове приче, прижељкују полуфинале Ђоковић - Мареј. Тиме би се не само наставио ривалитет двојице вршњака, већ и обновио један стари и славни - њихових садашњих тренера, Бориса Бекера (46) и Ивана Лендла (53).

        У другом четвртфиналу су двојица чврстих бораца, Давид Ферер и Станислас Вавринка. Шпанац последњих година упорно опстаје у светском врху, а Швајцарац се тек ове пробио међу десет најбољих и изашао из сенке земљака Роџера Федерера. Победник ће сутра на мегдан Рафаелу Надалу, коме је повратак на врх светске листе покварио само период који је потом уследио, када га је Ђоковић засенио на свим преосталим турнирима, закључно са годишњим финалом у Лондону.

        Наш тенисер излази на терен са низом од 24 узастопне победе и великом жељом да се та серија протегне до краја првог гренд слем турнира сезоне, Отвореног првенства Аустралије. Одлука да одигра само два припремна меча за два месеца свакако има везе са крајње напорним крајем сезоне, завршене тек у финалу Дејвис купа, у Београду.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари