Новак о Бекеру: Нас двојица смо се разишли…

НАКОН НАЈБОЉЕ ПАРТИЈЕ У 2018. ГОДИНИ, УПИТАН ДА ЛИ ЋЕ ОБНОВИТИ САРАДЊУ СА БИВШИМ ТРЕНЕРОМ

        Након неуспеха у Монте Карлу, Ђоковић поново сарађује са Марјаном Вајдом и Гебхардом Гричом, а има ли простора и за Бекера?

        Твит који је у току меча Новака Ђоковића и Кеија Нишикорија (2:0) написао бивши тренер најбољег српског тенисера, две речи „ајмо“ и „идемо“ (на српском!) биле су довољне да се подгреју приче о потенцијалном обнављању сарадње.

        „Нас двојица смо се разишли, сада смо на другачијим путевима у каријери. То је то“, кратко је поручио Ђоковић после сусрета с Јапанцем у ком је највише личио „на себе“ до сада.

        „За сада сам срећан својим тимом. Пресрећан сам што су Марјан и Гебхард поново у мом боксу, поново у мом животу, на дневној бази... Ако неко зна добро моју игру и ако ме неко зна толико добро у душу у последње две деценије, онда су то њих двојица“.

        Ђоковић и Бекер су сарађивали од 2013. до 2016. године, а у том периоду је Новак освојио чак шест гренд слем турнира (два пута Аустралијан опен и Вимлбдон, један Ролан Гарос и Ју-Ес опен).

        Раније ове године Новак се подвргао операцији лакта, а дошло је и прекида краткотрајне сарадње са Радеком Штепанеком и Андреом Агасијем, па се полако „уходава“ са старим-новим тимом, што није тако лако како се чини.

       „Биће ми потребно време да дођем на прави ниво. Познају они добро моју игру, али то је процес јер нисам имао довољно оваквих мечева, узастопних победа...“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари