Новак са Агасијем у Вегасу: Када ће заиграти?

ЂОКОВИЋ ОТПУТОВАО ЈЕ У САД, ГДЕ ЋЕ СЕ СА ТРЕНЕРОМ СПРЕМАТИ ЗА ПОВРАТАК НА ТЕНИСКЕ ТЕРЕНЕ

        Новак Ђоковић последњих дана је веома активан. Ван терена је од елиминације у четвртом колу Аустралијан Опена, након чега је обавио и мањи хируршки захват на руци у Базелу.

        Убрзо после тога тренирао је у теретани, најпре у теретани, а недавно је почео и да ради са рекетом.

        Још није познато када ће се најбољи тенисер Србије вратити на терен и на ком ће турниру прво наступати, али у његовом распореду нема измена и стоји да ће то бити мастерс у Индијан Велсу, који стартује следеће недеље.

        Колике су шансе да Новак заиста заигра на том турниру за сада није познато, али оно што је сигурно је да се спрема, да је сваким даном напредује и да чини све како би се што пре вратио тенису.

        Корак напред у тој намери је пут у Лас Вегас.

        Он би наредних дана требало да ради са својим тренером Андреом Агасијем, након чега ће и дефинитивно донети одлуку да ли ће се заиста вратити на терен на првом мастерсу сезоне, или ће први турнир на коме ће заиграти после Мелбурна ипак бити Мајами, који је на програму од 21. марта до 1. априла.

        Ђоковић је прошле године у Индијан Велсу елиминисан у четвртој рунди, бољи од њега био је Ник Кирјос (6:4, 7:6), док на мастерсу у Мајамију није наступао. Последњи пут тамо је играо 2016. године и освојио титулу, победивши у финалу Кеија Нишикорија - 6:3, 6:3.

        Српски ас је ове сезоне наступао само на Аустралијан Опену и то му је био први турнир после шест месеци одсуства због проблема са лактом, на који се жалио и након наступа у Мелбурну, због чега је обавио и „флеш“ интервенцију у Швајцарској.

        Борис Бекер, бивши Ђоковићев тренер, открио је да Новака не мучи само једна конкретна повреда.

        „Тенисери немају само једну повреду. Тенис је веома напорна физичка игра. Ако наступате на гренд слему и у две недеље одиграте седам мечева, нећете имати само проблем са лактом. Направићете паузу тек када бол постане неподношљива и када имате озбиљну повреду, као што је Новак учинио средином 2017. године“, рекао је Бекер.

        Он је навео да напорна сезона оставља последице.

        „Не бисте веровали када током прве недеље неког гренд слема уђете у свлачионицу колико играча има проблема са лактовима и зглобовима, колико њих ради тестове и разговара са тренерима о томе да ли могу да издрже. Током сезоне врхунски играчи играју 75, 80 мечева и то је исувише напорно“, навео је Бекер, уз подсећање да је још неколико играча из врха прошле године морало да направи дуже паузе попут Стена Вавринке, Кеија Нишикорија, Томаша Бердиха, Милоша Раонића, а сезону раније то су учинили и Роџер Федерер и Рафаел Надал.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари