Новак: То је спорт, лекције се уче свакога дана

ДОБРО САМ ПОЧЕО СЕЗОНУ, ОВО ЈЕ ЈЕДАН МЕЧ И СВАКО МОЖЕ ДА ИЗГУБИ, НИШТА НИЈЕ НЕМОГУЋЕ

Денис Истомин и Новак Ђоковић

        Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да га је Узбекистанац Денис Истомин данас заслужено победио у другом колу Отвореног првенства Аустралије.

        „Све честитке Денису на сјајној игри. Заслужио је победу. Нема сумње да је био бољи у кључним тренуцима. Био је агресиван, сервирао је веома добро, прецизно. Нисам могао много тога да урадим. Наравно да нисам задовољан својом игром, али морам да честитам мом данашњем противнику“, рекао је Ђоковић после меча.

        Ђоковић је изгубио од Истомина у пет сетова после скоро пет сати, са 6:7, 7:5, 6:2, 6:7, 4:6.

        „Играли смо више од четири и по сата. Ово је био један од оних дана када се не осећате добро на терену, када нисте у ритму а противник добро осећа лоптицу. То је спорт. У трећем сету сам се добро осећао, имао сам брејк лопту на почетку четвртог и промашио сам лаки форхенд. Меч се окренуо, а можда је у завршници четвртог сета нешто могло да се догоди. Али, заиста нисам имао чисте шансе, кад год је требало, он је добро сервирао“, додао је Ђоковић.

        Ђоковић је навео да никада не потцењује противника, без обзира на ком турниру и у којој фази играју.

        „Он је играо сјајно, изнад свог нивоа. Морате због тога да му честитате. Многе ствари су му се данас поклопиле, заслужио је победу“, рекао је Ђоковић о 117. тенисеру света.

        Други тенисер света је први пут изгубио у другом колу неког гренд слема још од 2008. године и Вимблдона. Такође, то је његов најлошији резултат на Аустралијан опену још од елиминације у првом колу 2006. године.

        „Добро сам почео сезону. Ово је један меч и свако може да изгуби. Ништа није немогуће. У главном жребу је више од 100 играча, а квалитет тениса расте из године у годину. Сви постају професионалнији, напредују. Шта могу да урадим? Даваћу све од себе до последњег ударца, али то данас није успело“, навео је он.

        Додао је да мисли да, иако је било напорно, дужина меча није утицала на обојицу играча, а на питање да је питање психе одлучило на крају Ђоковић је одговорио: „То су ваши закључци“.

        Упитан шта ће научити из овог пораза, Ђоковић је рекао: „Да спакујем своје ствари и одем кући“.

        „Лекције се уче свакога дана, не само када изгубите“, додао је шестоструки победник Аустралијан опена.

        На питање како се осећа, пошто је после пораза од Стена Вавринке на Вимблдону рекао да је шокиран, Ђоковић је рекао да није желео пораз, али да мора да се помири са тим.

        Он је навео да још не зна свој распоред за наредне турнире већ да сада жели да оде кући да проведе време са породицом.

        „Нисам навикао да губим на Аустралијан опену у другом колу. Увек сам играо добро, за 10 година овде сам освојио шест титула. Овај терен је био добар према мени, уживао сам. Наравно да сам разочаран, али то морам да прихватим. Денис је данас био аутсајдер, али није показивао нервозу у важним тренуцима. Има искуства, можда не у овако великим мечевима, али све му се поклопило. Ово је био прави тренутак за њега, прави дан, био је бољи“, рекао је Ђоковић.

        Упитан да ли је разочаран што није освојио седму титулу у Аустралији, Ђоковић је одговорио: „Нисам имао прилику“, а на додатно питање да ли ће је искористити следеће године, рекао је: „Видећемо“.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари