Нови почетак Јелене Докић - борба за вајлд кард

ИМАЛА САМ ДВЕ СТРАШНЕ ГОДИНЕ, ИШЛА САМ ОД ДОКТОРА ДО ДОКТОРА, НЕМАМ МНОГО ШАНСИ ЗА ПЛАСМАН НА АУСТРАЛИЈА ОПЕН

Јелена Докић

        Уписала се златним словима Вимблдона, када је 1999. године са само 16 лета прегазила тада прву играчицу света Мартину Хингис (6:2, 6:0). Сезону касније је била и полуфиналиста грен слем такмичења у Великој Британији. Ипак, каријера Јелене Докић није била из снова, четврто место на WTA листи је било највеће достигнуће уз велики број повреда и несугласица у породици.

        Силне афере су биле везане за њено име, иако Јелена није желела тако нешто, међутим сада много искуснија Докићева (30) је на новом почетку - трећем.

        Други је био 2008. када је добила вајлд карту за Аустралија опен, а овог пута мора да се избори за позив оргнаизатора турнира у Мелбурну. Са још 15 тенисерки бориће се, од данас до недеље, за специјалну позивницу у „Мелбурн парку“. Прва ривалка некада Српкињи, а сада Аустралијанки, биће Јармила Гајдошова.

        - Толико дуго сам ван тениса, имам осећај као да сам у пензији, али не мислим да је моја каријера готова. Имала сам две страшне године, пролазила сам кроз пакао, ишла сам од доктора до доктора. Ипак, на крају сам одлучила да се подвргнем операцији, која је била јако сложена. Урадила сам хируршки захват веома касно и због тога је опоравак трајао изузетно дуго. Сада сам срећна, јер ћу играти свој први такмичарски меч после дуго времена- рекла је Јелена Докић у Мелбурн парку, која је последњи званични меч играла априла 2012. године.

        Управо, због дугог одсуства са терена Докићева нема пласман на WTA листи, а није ни велики оптимиста по питању освајања „вајлд карте” за Аустралија опен.

        - Увек када се такмичите имате прилику да победите, освојите турнир, али да будем искрена не дајем себи шансу у плеј-офу ове године. Срећна сам да играм такмичарски меч после скоро две године и за мене је то победа, јер сам мислила да никада више нећу наступати.

        Свесна је Докићева да ће да буде потребно доста времена да покаже поново прави тенис, а и да улази у позне спортске године.

        - Стварно сам много узбуђена. Не знам да ли ћу победити или изгубити. Само желим да будем на терену и да имам тај осећај да се такмичим. Сигурно су нервоза и адреналин већ присутни. Знам да ће ми бити потребно много месеци да дођем у ситуацију да играм добре мечеве и да ће ту углавном да преовлађују лоши мечеви, али спремна сам на све - јасна је Јелена Докић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари