Пакао у Мелбурну, тенисери падали у несвест

ТЕМПЕРАТУРА ВАЗДУХА ОД 45°, А САМОГ ТЛА И ПРЕКО 55°, ПРВО ЈЕ ПОЧЕЛА

ДА ОБАРА ДЕЧАКЕ И ДЕВОЈЧИЦЕ КОЈИ СКУПЉАЈУ ЛОПТИЦЕ

Франк Данчевић

         ТОЛИКО је упржила звезда на Аустралијан опену, да по врелом терену као муве падају сви редом. Температура ваздуха од 45 степени Целзијуса, а самог тла и преко 55, прво је почела да обара дечаке и девојчице који скупљају лоптице, а потом и саме такмичаре.

         Франк Данчевић је и дословно колабирао у другом сету меча против Пера, а у несвестици се налазио пун минут. Када је поново дошао себи, почео је да повраћа од врућине и мучнине.

         - То је нехумано шта нам раде организатори! Ово није поштено ни према коме, видите шта се дешава, играчи падају у несвест на све стране - беснео је после Канађанин српског порекла.

         Лоше је било и Кинескињи Шуаи Пенг, која је повраћала у пешкир у дуелу против Јапанке Наре. Викторија Азаренка је, такође, непомично лежала на тлу, Полона Херцог је одустала већ после 11 минута на „тигању“, а остали су на себе стављали ледене облоге у сваком могућем тренутку, како би некако изгурали меч.

         - Топимо се на Аустралијан опену. „Само“ је 40 степени, и то у хладу. Лагано крчкање - написала је Ана Ивановић на друштвеним мрежама, док је Јелена Јанковић признала да су јој се ђонови на патикама топили од врелине.

         Међутим, са свим овим се није сложио Роџер Федерер, који је рекао да нема потребе за кукњавом.

         - То је психолошка ствар. Ако сте довољно тренирали, и верујете да можете да издржите, нема разлога за паником. Ако, пак, не можете да поднесете врућину, увек можете да одустанете - „хладан“ је Швајцарац.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари