РИМ: Јанко на Виктора, Јелена на Бојану

У РИМУ ПОСЛЕДЊA ТЕШКA ПРОВЕРA ПРЕД РОЛАН ГАРОС

       Новак Ђоковић после лошег издања у Мадриду, у Риму ће такође имати тежак испит. Најбољи тенисер света биће слободан у првом колу, а затим ће у другој рунди играти са победником меча између Словака Мартина Клижана и квалификанта.

       Он би у трећем колу могао да се састане са Швајцарцем Станисласом Вавринком, а у четвртфиналу су му могући противници Чех Томаш Бердих, Американац Џон Изнер и Хрват Марин Чилић.

       Уколико са успехом прође те препреке, Ђоковић би у полуфиналу играо против Рафаела Надала, који брани трофеј у Риму, а у финалу би противник могао да му буде Роџер Федерер.

       Новак је два пута освајао трофеј у Риму - 2008. и 2011. а прошле године у финалу га је надиграо Рафаел Надал, баш као и 2009. године.

       Јанко Типсаревић, који је 10. носилац у Риму, и Виктор Троицки, вољом жреба, одмериће снаге већ у првом колу.

       Тежак жреб имају и српске тенисерке. 

       Ана Ивановић се у првом колу састаје са Пољакињом Урсулом Радванском, а ако буде победила састаће се у другој рунди са бољом из меча Сорана Кирстеа (Румунија) - Ајуми Морита (Јапан).

       Јелена Јанковић ће на старту играти против Цветане Пиронкове из Бугарске, а у случају победе одмериће снаге са победницом дуела Бојана Јовановски (Србија) - Каролина Вознијацки (Данска).

       Титулу на турниру у Риму брани Марија Шарапова.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари