Српска ФЕД куп репрезентација против Румуније

ДУЕЛ СА РУМУНИЈОМ, КОЈА ЈЕ ПОБЕДНИК ЈЕДНЕ ОД ГРУПА У ЕВРО-АФРИЧКОЈ ЗОНИ, НА ПРОГРАМУ ЈЕ 19. И 20. АПРИЛА

         ТЕЖЕ није могло. ФЕД куп репрезентација Србије играће 19. и 20. априла против Румуније, у гостима, у мечу за опстанак у Светској групи два. Ако победимо, и наредне године играћемо у другој фази овог елитног такмичења, док нас пораз води у нижеразредну Евро-афричку зону.

         Уместо Холандије, Бразила и Тајланда, што су селекције против којих би наш тим, без обзира на састав, био фаворит, извучена је селекција са две врхунске играчице. Самим тим, Србија ће бити на правим мукама.

         Први рекет је Симона Халеп, 10. на свету, која протеклих месеци игра најбоље у животу. Недавно је стигла до четвртфинала Аустралијан опена, тек су јој 22 године, добила је награду за играчицу која је највише напредовала у 2013. (једино је Серена Вилијамс освојила више титула од ње у тој сезони), а може да се похвали да је постала прва Румунка у топ десет од Виржиније Ружици и Ирине Спирлее. Била је најбоља јуниорка на планети и шампионка Ролан Гароса у млађим категоријама.

         Други рекет је 24-годишња Сорања Кирстеа, 26. на ВТА листи, која је већ годинама узданица националног тима. Одиграла је 19 мечева за Румунију, а поред сингла, одлично игра и дублове.

         У саставу је и солидна Моника Никулеску (54. у синглу, 47. у дублу), која увек може да изненади, односно Ирина Камелија Бегу (147 - 85). Селектор им је Алина Серсел Текор.

         Што се нашег тима тиче, извесно је да селектор Дејан Вранеш неће моћи да рачуна на Јелену Јанковић и Ану Ивановић, које су још раније најавиле да се повлаче из репрезентације. Самим тим, очекује се да улогу вође преузме Бојана Јовановски, после опоравка од повреде због које је пропустила меч са Канађанкама. Уз њу, ту су још Весна Долонц, Јована Јакшић, Александра Крунић, Нина Стојановић и Ивана Јоровић.

         У осталим мечевима састају се Холандија - Јапан, Шведска - Тајланд, Бразил - Швајцарска. У плеј-офу Светске групе један играју Русија - Аргентина, Канада - Словачка, САД - Француска и Шпанија - Пољска.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари