Типсаревић увео Србију у финале Светског купа

ЈАНКО ПОБЕДИО ФИЛИПА КОЛШРАЈБЕРA СА 2:1 У СЕТОВИМА - 6:4, 3:6, 7:5

  • Србија ће у финалу Светског купа у суботу од 12 сати играти са победником црвене групе - Чешком или Аргентином

          НЕМЦИМА ни домаћи терен у Диселдорфу није помогао.

          Тениска репрезентација Србије - захваљујући победи Јанка Типсаревића над Филипом Колшрајбером са 2:1 у сетовима 6:4, 3:6, 7:5 - пласирала се у финале Светског купа. У последњем трећем колу плаве групе.

          Типсаревић је тако против Немачке направио недостижну предност од 2:0.

          Типсаревић је сјајном игром потврдио да може да буде јунак великог успеха наше репрезентације на овогодишњем Светском купу. Јер, након што је претходно обезбедио тријумфе против Хрватске и Русије, донео је одлучујући поен и у Диселдорфу, савладавши најбољег немачкох тенисера у занимљивој и узбудљивој борби.

          А на старту меча није све изгледало обећавајуће.

          Типсаревић, наиме, у дуелу против Колшрајбера није кренуо према очекивањима и освојио је само један од првих пет гемова. У наставку сета је, међутим, заиграо бриљантно и преокренуо резултат освојивши пет гемова заредом за вођство од 1:0.

          Други сет је заслужено припао Колшрајберу, који је ношен подршком са трибина сигурном игром изједначио на 1:1, да би у трећем сету до краја вођена изједначена борба у којој је други рекет Србије исказао квалитет и потврдио одличну форму ове сезоне. Типсаревић је „испустио” Немца при вођству од 5:4, али није код 6:5, иако је 27. тенисер са АТП листе спасао чак шест меч лопти.

          Смиренији и прецизнији, наш рекет број два је након 145 минута квалитетног тениса искористио седму меч лопту на сервис противника и обезбедио заслужену победу за пласман наше репрезентације у финале Светског купа.

          Наша репрезентација је повела у четвртак, када је Виктор Троицки савладао Флоријана Мајера са 7:6 (8:6), 6:3.

          Србија ће у финалу Светског купа у суботу од 12 сати играти са победником црвене групе - Чешком или Аргентином.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари