Виландер: Сад се треба плашити Ђоковића…

ТО ЈЕ БИЛА НЕЗГОДНА СИТУАЦИЈА И ЗА НОВАКА, АЛИ ЈЕ ОН ДОНЕО ВАТРУ КОЈУ ОДАВНО НИСМО ВИДЕЛИ

        Матс Виландер, некадашњи шведски тенисер, сматра да Новак Ђоковић игра све боље на Ролан Гаросу и да може далеко да догура.

        Ђоковић се пласирао у четврто коло турнира у Паризу након тешке победе над Робертом Баутистом Агутом, резултатом 6:4, 6:7 (6-8), 7:6 (7-4), 6:2.

        Новак је у том дуелу, бесан због једне ситуације, поломио рекет током другог сета.

       „Апсолутно. Сада поново тежи перфекцији и када је тако, сигурно је да не можете контролисати свој темперамент. То је добра ствар“, рекао је Виландер у својој емисији „Game, Schett and Mats“, али је онда саветовао српског играча.

       „Није ми се допало што се поломио рекет насред терена, зато би било боље да је отишао са стране и поломио га“.

        Швеђанин је истакао да се Ђоковић добро изборио са не баш обичним условима.

       „Ово је био сјајан меч за њега - било је незгодно, клизаво на Ленглену, док је Баутиста Агут пролазио кроз неке приватне проблеме. Пре десетак дана му је умрла мајка, а његов отац није у добром здравственом стању“.

        За крај, Виландер је упозорио друге играче да сада већ треба да се плаше дванаестоструког Гренд слем шампиона.

       „То је била незгодна ситуација и за Новака, али је он донео ватру коју одавно нисмо видели. Можда зато је почео да се осећа добро. Мислим да добро удара лоптицу, ослања се на себе и бесан је када погреши пошто зна да игра добро. Треба га се плашити сада јер је веома опасан“, закључио је Виландер.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари