Вудбриџ: Како Новакову игру још побољшати?

КРЕНУЛЕ СПЕКУЛАЦИЈЕ КО ЋЕ ДА ЗАМЕНИ БЕКЕРА, ПОМИЊУ СЕ САМПРАС, АГАСИ, РАФТЕР, ЧАК И ВИЛАНДЕР

Тод Вудбриџ

  • Новак је већ великан и некоме би било врло тешко да га сада тренира. Како уопште неко да га надогради? Не познајем никога ко би то могао да уради...

        Један од најбољих дубл играча света у историји тениса Тод Вудбриџ сматра да Новаку Ђоковићу није потребан тренер који ће заменити Бориса Бекера.

        Немац је после три године напустио Ђоковићев тим, након 25 освојених турнира, од чека шест Грен слемова у том периоду.

        „Није ме изненадила вест о крају сарадње Новака и Бориса. Често тренер први оде када играчу падне форма. Тај пад форме некад нема никакве везе с тренером, а то је вероватно случај сада. Док је Борис био део тима, Новакови резултати били су невероватни. Доведен је да помогне у игри на трави и у финалима слемова, то је и урадио, тако да је питање које ћемо постављати у следећим месецима: „Шта Новак да уради како би се даље побољшао?“, сматра Вудбриџ.

        У међувремену су кренуле спекулације ко ће да замени Бекера, кладионице помињу Пита Сампраса, Андреа Агасија, Патрика Рафтера, чак и Матса Виландера.

        „Новак је већ великан и некоме би било врло тешко да га сада тренира. Како неко уопште да га надогради? Не познајем никога ко би сада могао то да уради, тако да је логично закључити да ће се вратити тиму с којим је добро функционисао у прошлости - Марјан Вајда и остатак екипе“, додао је Аустралијанац.

        Ђоковић је после двоипогодишње доминације остао без првог места на ATP листи, које ће највероватније моћи да врати најраније на следећем Вимблдону.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари