Победа за други круг, бриљирао Соро

Успешан старт ватерполиста Србије  (8:5 против Шпаније) на европском шампионату у Холандији

  • После изједначене игре у другој четвртини, када су Шпанци два пута водили, а ватерполисти Србије то стизали, одлука је пала у трећем делу игре
  • У преостале две утакмице првог кола Б групе Хрватска је победила Румунију 10:7 (2:1, 3:2, 2:1, 3:3), а Црна Гора је савладала Немачку са 13:7 (4:1, 1:2, 3:2, 5:2)

         АЈНДХОВЕН, (ФоНет) - У првом колу А групе првенства Европе за ватерполисте, репрезентација Србије победила је у Ајндховену у Холандији селекцију Шпаније резултатом 8:5 (1:0, 2:3, 3:1, 2:1).

         Овај успех даје нашем тиму реалне шансе да у веома јакој групи, где су још Хрватска, Црна Гора, Румунија и Немачка, прође у други круг такмичења.

         Првопласирани тим у групи пласираће се директно у полуфинале, док ће другопласиране и трећепласиране екипе из обе групе играти у четвртфиналу.

         Уочи почетка шампионата селектор репрезентације Србије Дејан Удовичић имао је доста проблема због повреда и болести више играча, али је данас све функционисало беспрекорно.

         Посебно је бриљирао голман Слободан Соро, који је утакмицу завршио са 14 одбрана, а успео је да одбрани и два пенала.

         Почело је са обостраним грешкама и било је видљиво да су играчи оба тима прилично нервозни, јер једна од четири врхунске селекције неће наставити такмичење.

         Шпанци су пропустили прилику да поведу, јер је Пијетловић одбранио петерац који је извео Молина, а одмах потом Душко Пијетловић је изванредним поготком са два метра довео наш тим у вођство.

         После изједначене игре у другој четвртини, када су Шпанци два пута водили, а ватерполисти Србије то стизали, одлука је пала у трећем делу игре.

         Репрезентација Србије је повела 5:3, а потом и 6:4, да би на крају четвртине Соро одбранио пенал и Гарсији.

         Тај промашај је дефинитивно дотукао Шпанце и ватерполисти Србије су на почетку последње четвртине трећим голом Вање Удовичића и другим поготком Пијетловића стигли до недостижних 8:4.

         Србија: Соро, Шапоњић, Гоцић, Удовичић 3, Ћук, Д.Пијетловић 2, Никић, Алексић, Рађен 2, Филиповић, Прлаиновић, С.Митровић 1, Б. Митровић.

         Шпанија: Агилар, М.Гарсија, Маларах, Ширањи, Молина 1, Мингел 1, Гаљего, Еспањол, Валес, Пероне 2, Перез 1, Ч.Гарсија, Лопез.

         У другом колу Србија ће у уторак од 14,30 часова играти против Немачке.

         У преостале две утакмице првог кола Б групе Хрватска је победила Румунију 10:7 (2:1, 3:2, 2:1, 3:3), а Црна Гора је савладала Немачку са 13:7 (4:1, 1:2, 3:2, 5:2).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари