Терзић: Звезда на пролеће јача него јесенас

НОВЦЕМ ОД ТРАНСФЕРА ГРУЈИЋА СВИ ДУГОГОДИШЊИ РЕПОВИ КЛУБА ЋЕ БИТИ ПРЕСЕЧЕНИ

Звездан Терзић

        Марко Грујић продат је Ливерпулу и у Црвеној звезди задовољно трљају руке. Трансфер је обављен на обострано задовољство. Вредан је седам милиона евра, с тим што ће Црвена звезда платити милион евра да би Грујић остао у београдском клубу до краја сезоне.

       „Продаја Грујића великом клубу као што је Ливерпул признање је за све нас у Црвеној звезди. Када смо започели пројекат лансирања бисера многи ,добронамерни’ су нам се подсмевали. Сада можемо да кажемо да су управо талентовани одржали клуб“, рекао је за „Спортски журнал“ Звездан Терзић, генерални директор Звезде.

        „Дуг је био 52 милиона евра када сам дошао у клуб, а сада ће пасти на 36 милиона евра. Исплатили смо 13 милиона евра за обавезе према бившим играчима и клубовима“, рекао је Терзић.

        Он је и детаљно објаснио ко је то и како „спасао“ клуб из Љутице Богдана.

        „Уступањем дела права на Луку Јовића исплаћени су Броновицки, Шишић и компанија, а трансфером Рајковића у Макаби изгурали смо претходних шест месеци.“

        Није тајна да ће шест милиона евра прихода од Грујића бити права финансијска „ињекција“.

        „Не само да ће дуг бити смањен, него се мења и његова структура. Измирићемо све обавезе садашњим и бившим играчима. Сви репови који су се вукли годинама биће пресечени. Потпуно мирни ћемо дочекати контролу UEFA 30. марта“, навео је Терзић.

        Он је истакао да Ливерпул треба да уплати новац следеће недеље.

        „Не смем ни да помислим шта би било са клубом да се није реализовао трансфер Марка Грујића. Познато је да нам је рачун у блокади на два милиона евра, постоје обавезе према садашњим и бившим играчима, као и повериоцима. Раније смо проблеме решавали ,бај-пасом’, некада је битније у које време добијеш паре, него колико“, рекао је генерални директор Звезде и додао да није реално да Грујића задрже у квалификацијама за Лигу шампиона на лето, уколико обезбеде пласман.

        Иако је отац Марка Грујића у медијима истицао да се противи трансферу свога сина у Ливерпул, Терзић каже да је све завршено на обострано задовољство, и Звезде и породице Грујић.

        „Све је завршено на обострано задовољство. Причао сам и са Марковим оцем и он је задовољан“, додао је Терзић.

        Он није желео да конкретно одговори колико је заиста близу Звезде француски везиста Дамјан Ле Талек, али је истакао да црвено-бели у домаћој лиги не могу да траже појачања за Лигу шампиона, због чега ће морати да се окрену странцима.

        „Оно што могу да поручим навијачима Црвене звезде је да ћемо на пролеће имати јачи тим него јесенас. Играче нећемо доводити за Суперлигу него размишљамо о Европи. Потрудићемо се да задржимо играчки кадар и задовољимо странце. У контакту смо са свима поготово Вијеиром, Доналдом и Ибањезом. На путу смо и да решимо два трансфера - задњег везног и штопера из иностранства“, изјавио је Звездан Терзић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари