Божовић: Валета није била баш мачији кашаљ

БИЋЕ ВЕОМА ТЕШКО УЋИ У ЛИГУ ШАМПИОНА, МОЖДА МОЖЕ ДА СЕ ДЕСИ НЕКОМ ЛУДОМ СРЕЋОМ

Миодраг Божовић

        Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да његови фудбалери не смеју да се опусте против Валете јер им резултат из прве утакмице то не дозвољава.

        Он је додао да ће за улазак у Лигу шампиона бити потребна „луда срећа“.

        „Играчи се неће опустити јер још не играмо са Лудогорецом. Нисмо завршили посао из другог кола. Не могу ништа да очекујем осим победе. Ако смо могли да победимо на Малти, можемо и овде. Не треба их потценити, нико није за потцењивање данас, па ни они. Имамо ту неку црту да потцењујемо и земље и људе и екипе, али ово је такмичење у ком немате право никога да потцењујете. Подигнута је велика еуфорија око уласка у Лигу шампиона“, рекао је Божовић на конференцији за новинаре у Београду.

        Звезда ће сутра на свом стадиону против Валете са Малте играти реванш другог кола квалификација за Лигу шампиона. Црвено-бели после првог сусрета имају предност 2:1.

        Говорећи о екипи Валете, Божовић је рекао да та екипа није за потцењивање. „У Србији нема играча квалитета Федерика Фалконеа. Валета има искусан тим. Све ове године су трчкарали за неком лоптом, па су вероватно нешто и научили. Нису били баш ,мачији кашаљ’ као што се очекивало“, додао је.

        Божовић је навео да ће против Валете на располагању имати све играче, осим нападача Петра Орландића, који је на припремама озбиљније повредио задњу ложу. Најавио је да ће бити промена у тиму у односу на прву утакмицу, иако је оценио да игра на Малти „није била толико лоша као што се посматра“.

        Он је казао да још не зна да ли су се играчи прилагодили и навикли једни на друге.

        „Нисмо сви заједно почели припреме, имали смо месец дана да се спремимо. Мора да продје неко време да се играчи навикну. Квалитетни су и показаће то. А, шта и колико може ова екипа, видећемо у наредним утакмицама“, додао је тренер црвено-белих.

        Упитан колико је Пабло Моуче спреман, тренер Звезде је одговорио уз осмех да је аргентински фудбалер спреман „да руча“.

        „Моуче ће највероватније почети утакмицу. Има добар карактер. Иначе ми се допадају играчи из Аргентине. Чак и ако није физички спреман, то ће надокнадити жељом, упорношћу и квалитетом“, рекао је Божовић.

        На питање да ли ће Александар Луковић остати на клупи у реваншу, односно да ли ће га заменити Зоран Рендулић, Божовић је одговорио: „Не знам одакле вам то, да не лете дронови?“.

        Божовић је рекао да ће бити веома тешко ући у Лигу шампиона.

        „Ситуација је таква да нико не треба да очекује да неко каже 'ајмо да удјемо'. Минимум три године рада треба да се то деси. Можда може да се деси неком лудом срећом. У данашњем фудбалу, новац је нажалост све. Власник Лудогореца улаже 40-50 милиона евра годишње, а ми смо толико дужни. Звезда је, уз спонзоре, финансирала саму себе, продајом Марка Грујића, Предрага Рајковића и Вукашина Јовановића“, рекао је Божовић.

        Према његовим речима, екипи ће ако уђе у групну фазу европског такмичења бити потребно 25 играча, плус голмани.

        „Биће нам потребно 25 играча без голмана, ако будемо играли на три фронта. То је неки број који би требало да издржи. Ми смо екипа која ће имати много утакмица. Сваки играч нам је потребан у одредјеном моменту. Ја процењујем ко ће да игра. Можда погрешим, али ко ради тај и греши“, казао је Божовић и додао да постоји могућност да се доведе још појачања.

        Утакмица ће се играти сутра од 20.30 на стадиону „Рајко Митић“. Божовић је рекао да се нада да ће трибине бити пуне и да ће његова екипа направити празник својим навијачима.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари