Пешић довео Звезду до финала

Кошаркаши црвено-белих победили Раднички у трећој утакмици полуфинала плеј-офа 69:66 (15:17,14:20,27:25,13:14)

ПРАВИ `повратак отписаних`!

Под диригентском палицом Светислава Пешића кошаркаши Црвене звезде успели су да се пласирају у финале плеј-офа домаће лиге где их од 5. јуна чека надметање са досадашњим дестороструким шампионом и највећим ривалом Партизаном. Борба за титулу у три добијена меча.

Црвено-бели су тријумфовали у спектакуларном трећем `раигравању` са Радничким у Крагујевцу са 76:71.

Пешић поново потврдио да је мајстор да екипу припреми за вађне утакмице и финиш сезоне.

Иначе, и он и Миодраг Мута Николић су се определили за „тврду“ дефанзивну варијанту, па у првих десет минута дуела једва да је било отворених шутева.

Раднички је први дошао до осетније предности. Било је то кад је Николић дрђжао у игри истовремено са два организатора игре –Миљаном Павковићем и Стивеном Марковићем – па им још додао трећег бека Бориса Бакића. Тада је домаћин са две „тројке“ (Марковић и Павковић) дошао до плус осам. Овоме је кумовало и то што су Звездини играчи шутирали катастрофално слабих 28 одсто из игре (39-11), али су остали у мечу захваљујући скоку у нападу, где је предњачио Томас.

Мало ко је очекивао да ће „црвено-бели“ у наставку решити утакмицу најслабијим оружјем – шутом. А управо то се догодило!

Домаћи играчи се нису ни освестили, а на семафору је стајало – 37:45! Звездину серију су у тим тренуцима носили Лазић и Томас. Преокрету је кумовао и тренер Радничког Николић  нетражењем тајм-аута. Његов тим пет и по минута није постигао кош!

Од тог тренутка гости су држали игру и резултат. Раднички је успео да изједначи у 34. минуту (60:60), али уследила је сјајна завршница Звезде  у којој су Петар Поповић и Томас постигли кључне поена и заслужено свој тим одвели у финале.

Остаће забележено да су навијачи у „Језеру“ почетком треће четвртине на клупу домаћина бацили „топовски“ удар, а затим су на терен полетели разни предмети, чак и шипке. Најдебљи крај извукао је Американац Сајмон ког је тврди предмет погодио и до краја меча није улазио у игру.

Дворана“Језеро“. Гледалаца: 4.000. Судије: Белошевић, Стефановић и Ј. Јурас.

РАДНИЧКИ: Павковић  6 (две „тројке“), Синовец, Сајмон 4, Марковић 11 (3), Бирчевић 10 (1), Нешовић, Братић, Вуксановић 5, Марјановић 3, Скот 7, Мијатовић 3, Бакић 15 (3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић, Илић 4, Лазић 14 (2), Недовић, Лешић 8, Суботић 3 (1), Радивојевић 3 (1), Николић, Томас 16 (1), Милутиновић 5 (1), Б. Поповић 4 (1), П. Поповић 12.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари