Рен елиминисао Звезду

Киша голова по пљуску у Француској

         РЕН, 25. август 2011. (ФоНет) - Црвена звезда није успела да се пласира у Лигу Европе, пошто је данас у реванш утакмици последњег кола квалификација за то такмичење као гост изгубила од француског прволигаша Рена резултатом 4:0 (2:0).

         У првој утакмици, која је прошлог четвртака одиграна у Београду, Рен је победио са 2:1.

         Фудбалери Црвене звезде најављивали су да ће напасти Рен и урадити све да у Француској приреде изненађење и коначно заиграју у једном европском такмичењу, али су меч почели веома бојажљиво.

         Домаћини су од првог минута кренули у офанзиву, потиснули црвено-беле на своју половини и за само петнаестак минута постигли два поготка и решили све дилеме.

         Први гол постигао је Монтањо, који је веома вешто избацио своје пратиоце из игре, а потом феноменално шутирао и савладао Бајковића.

         Само шест минута касније, одбрана Црене звезде још једном је направила грубу грешку. Кана Бијук ушао је сам у шеснаестерац, а Ади га је срушио с леђа и арбитар је показао на једанаестерац, који је Мвила извео беспрекорно.

         Већ тада је било јасно да ће Црвена звезда још једну сезону апстинирати из еврокупова. Што је још горе, црвено-бели ни у овом квалификацијама нису успели да сакупе значајнији број бодова, како би поправили клупски коефицијент. То значи да ни наредне године у завршници квалификација неће моћи да уђу у гупу носиоца и избегну јаке европске клубове.

         После вођства Рена од 2:0, почела је да пада киша, која се брзо претворила у пљусак, што је знатно успорило ритам утакмице. До краја првог полувремена и у већем делу другог играло се углавном на половини терена и тек у завршници сусрета виђен је нешто бољи фудбал.

         Једину праву прилику Црвена звезда имала је у 83. минуту, Када је Калуђеровић шутирао искоса са десетак метара, али је Костил добро интервенисао.

         Само минут касније, домаћини су успели да постигну и трећи погодак, а стрелац је после једног брзог контранапада био Пажо, који је у игру ушао два минута пре тога и то му је био први контакт са лоптом.

         За потпуни дебакл вицешампиона Србије побринуо се Кембо, који је у 90. минуту изиграо комплетну одбрану Црвену звезде, избио сам испред Бајковића и лако пласирао лопту у мрежу.

         Тако се Црвена звезда још једном прописно обрукала на међународној сцени. Резултат и игра против клуба који нема већи европски реноме, стручном штабу и навијачима црвено-белих не могу да улију поверење и сигурнио је да на Маракани предстоје бурни дани.

         Рен: Костил, Данс, Бој, Кана Бијук, Катрин, Мвил, Тетеј, Питропа (Кембо), Фере (Пажо), Букари, Монтањо (Далма).

         Црвена звезда: Бајковић, Тошић, Ади, Вилотић, Микић, Димитријевић, Ковачевић, Мијалиловић (Калуђеровић), Каду, Борха (Мезенга), Лазовић.

 

ПРОСИНЕЧКИ: НАДИГРАЛИ СУ НАС

         Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки изјавио је да је Рен био бољи у свим елементима игре и да овај пораз треба што пре заборавити и окренути се домаћем првенству.

         "Честитам нашем противнику на победи. Јасно је да у Лигу Европе иде бољи тим. Надиграли су нас у сваком погледу и физички и тактички и технички", рекао је Просинечки.

         Шеф стручног штаба црвено-белих каже да су његови играчи катастрофално отворили утакмицу и примили два гола у првих двадесет минута, а касније је било немогуће вратити се у меч.

         "У другом делу смо деловали мало боље. Желели смо да постигнемо бар почасни погодак, али као контраефекат те жеље била су још два поготка у нашој мрежи", рекао је Просинечки.

         Хрватскик стручњак је на крају закључио да сада што пре треба заборавити ову утакмицу и окренути се домаћем првенству.

         "Из Европе смо испали, али национални шампионат и даље остаје приоритет. Титула је обавезна", рекао је Просинечки.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари