Цвијановић: Мигрантска криза показује да у БиХ влада општи неред

СРПСКА МОЖЕ МИГРАНТИМА  ДАТИ ОБРОК И ВОДУ, А ЕУ НЕКА ИМ ОТВОРИ ГРАНИЦЕ

* „Република Српска не може да брине о њиховом здравственом стању, а са аспекта безбедности не може да прати њихова кретања. Ако из ЕУ поручују да морамо бити солидарни, ми кажемо да хоћемо, али не можемо збрињавати мигранте“

* „Став Српске према смештању миграната у Меденом Пољу код Босанског Петровца остаје непромењен – то  је неприхватљиво и нема подршку институција РС“

________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да однос према мигрантској кризи указује на општи неред у БиХ и непостојање координације и свести институција на нивоу БиХ за решавање проблема миграната.

        Цвијановићева је истакла да став Српске о смештању миграната у Меденом Пољу код Босанског Петровца остаје непромењен - то је неприхватљиво и да нема подршку републичких институција.

        Она је поручила да Република Српска нема услове за збрињавање миграната, те да им једино може пружити хуманитарну помоћ кроз обезбеђивање оброка и воде док пролазе кроз њену територију.

        "Република Српска не може да брине о њиховом здравственом стању, а са аспекта безбедности не може да прати њихова кретања. Ако из ЕУ поручују да морамо бити солидарни, ми кажемо да хоћемо, али не можемо збрињавати мигранте", навела је Цвијановићева.

        Председница Српске сматра да би ЕУ требало да отвори границе, јер мигранти нису дошли с намером да остају у БиХ.

        Цвијановићева разуме потешкоће са којима се сусрећу грађани и институције у Бихаћу, наводећи да они сами не могу да реше проблем мигрантске кризе.       

        (РТРС/Срна)      

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари