Цвијановић озаконила и пореске мере за ублажавање економских последица епидемије

ПРЕДСЕДНИЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОТПИСАЛА ПЕТ УРЕДБИ СА ЗАКОНСКОМ СНАГОМ

         НА предлог Владе Републике Српске, а након прибављеног мишљења председника Народне скупштине РС, председница Српске Жељка Цвијановић донела је пет уредби.

        1. Уредбу са законском снагом о пореским мерама за ублажавање економских последица насталих услед болести Ковид-19 изазване вирусом САРС-КОВ-2

        2. Уредбу са законском снагом о ослобађању плаћања накнада за приређивање игара на срећу

        3. Уредбу са законском снагом о изменама и допунама Закона о основном васпитању и образовању

        4. Уредбу са законском снагом о изјени и допунама Закона о средњем образовању и васпитању

        5. Уредбу са законском снагом о роковима и поступању у управним поступцима и другим поступцима одређеним посебним материјалним прописима за време ванредног стања за територију Републике Српске

        Наведене уредбе ступају на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске, преноси РТРС.

        Доношењу наведених уредби, у Палати Републике претходио је састанак на којем су образложењa дали председник Владе Републике Српске Радован Вишковић и ресорни министри - финасија Зора Видовић, за просторно уређење, грађавинарство и екологију Сребренка Голић, управе и локалне самоуправе Лејла Решић и просвјете и културе Наталија Тривић.

        Састанку су присуствовали председник Народне скупштине Републике Српске и председник скупштинског Одбора за уставна питања Недељко Чубриловић и председник Законодавног одбора у Народној скупштини Републике Српске Душица Шолаја, саопштено је из Кабинета председнице РС.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари