Цвијановић: Српска има економску и финансијску основу за даљи раст плата

ФОРМИРАНА РАДНА ГРУПА ЗА ИЗРАДУ ПРЕДЛОГА ЗА ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА

* „Никада нисмо повећавали плате и пензије да бисмо угрозили стабилност. То нећемо урадити ни овај пут, а могућности су такве да можемо да размишљамо о повећању плата“

* Поводом формирања малог Шенгена на простору Балкана: Добро све што је здрава интеграција која ће послужити у економији, пословању, троговни и осталим областима, међу којима је безбедност. Јесам за то да овај простор буде интегрисан, али тако да све буде интересна веза и здрава интеграција. Потребно је и боље политичко разумевање, али нисам оптимиста да ће се нешто тако десити“

_____________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да је формирана радна група за израду предлога за повећање плата у којој су бивши и садашњи премијери и министри финансија Српске.

        "То је ужи круг људи који се и раније бавио питањима која се односе на плате, пензије и социјална давања. Ускоро ћемо представити предлог, а већ имамо обрисе и постоје двије варијанте којима смо се бавили. Мислим да ћемо у наредних пар дана све да предочимо и страначким органима /СНСД/ да би то могло да буде наша усвојена политика", рекла је Цвијановићева новинарима, која је и потпредседник СНСД-а.

        Она је истакла да су у Српској већ повећаване плате и да постоји економска и финансијска основа за даљи раст.

        Она је нагласила да је политика Српске стално повећавање плата.

        "Никада нисмо повећавали плате и пензије да бисмо угрозили стабилност. То нећемо урадити ни овај пут, а могућности су такве да можемо да размишљамо о повећању плата", рекла је Цвијановићева.

        Говорећи о приједлогу за формирање малог Шенгена на простору Балкана, Цвијановићева је оценила да је добро све што је здрава интеграција која ће послужити у економији, пословању, троговни и осталим областима, међу којима је безбједност.

        "Јесам за то да буде интегрисан овај простор, али тако да све буде интересна веза и здрава интеграција. Потребно је и боље политичко разумевање, али нисам оптимиста да ће се нешто такво десити", рекла је Цвијановићева.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари