Главни координациони тим Српске: Успоренo ширење епидемије и смањен удар на болнице

ЧИНЕ ГА ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ, РАДОВАН ВИШКОВИЋ, МИЛОРАД ДОДИК И АЛЕН ШЕРАНИЋ

* Главни координациони тим поново поручио грађанима да се придржавају свих прописаних мера заштите од корона вируса, те апеловао на лица којима су прописане мјере кућне изолације да их се стриктно придржавају

_______________________________________________________________________

        ГЛАВНИ координациони тим, који чине председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, одржао је данас у Палати Републике састанак на којем је разговарано о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

        На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација, те оцењено да је Република Српска успела донесеним мерама у борби против ширења вируса успорити ток епидемије и смањити удар на здравствене установе.

        Чланови Главног координационог тима разговарали су и о економским мерама које надлежне институције Републике Српске доносе у циљу ублажавања посљедица утицаја вируса корона на привреду Републике Српске, саопштено је из Кабинета председника РС.

        Како је наведено, разговарано је и о наредним корацима и уредбама са законском снагом којима ће се регулисати одређена питања у циљу превазилажења проблема у привреди, а које ће бити донесене у наредном периоду.

        Главни координациони тим још једном је поручио грађанима да се придржавају свих прописаних мера заштите од корона вируса, те апеловао на лица којима су прописане мере кућне изолације да их се стриктно придржавају.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари