Градња аеродрома код Требиња треба да почне на пролеће

      ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА НА ДЕОНИЦИ АУТО-ПУТА ОД РАЧЕ ДО БИЈЕЉИНЕ ВЕЋ ЗАВРШЕНА

* Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе ПОПОВИЋ: „Повезивање ауто-путем Бањалуке и Београда приоритет свих приоритета... Експропријација се убрзаном динамиком одвија и на дионици од Бијељине до границе са Брчко дистриктом, а у току су активности Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове на дионици од Вукосавља до западне границе Брчко дистрикта

* „Аеродром у Требињу ће показати сву своју оправданост и показаће да нису били у праву сви они који су га оспоравали. Аеродром ће привући значајан дио ваздушног саобраћаја због предности које ће пружати

_________________________________________________________

       МИНИСТАР саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић изјавио је да ће избор најповољнијег понуђача за финансирање, пројектовање и изградњу деонице ауто-пута од Јоховца, преко Вукосавља, Брчког и Бијељине до Раче, односно повезивање Бањалуке и Београда бити приоритет свих приоритета. 

       На дионици од Раче до Бијељине, дугој око 17 километара, фактички је већ завршена експропријација", рекао је Поповић.

       Према његовим речима, експропријација се убрзаном динамиком одвија и на другој деоници од Бијељине до границе са Брчко дистриктом, а у току су активности Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове на деоници од Вукосавља до западне границе Брчко дистрикта.

       Поповић је нагласио да се интензивно ради на деоници коридора "Пет це", од Јоховца до Руданке, чија ће изградња бити завршена у складу са планом.

       "Такође, очекујемо да у овој години буде изабран и извођач за изградњу обилазнице око Добоја, односно деонице ауто-пута која Руданку повезује са Путниковим брдом и даље са Федерацијом БиХ", рекао је Поповић.

       Нагласио је да ништа мање значајан није ни пројекат повезивања ауто-путем Бањалуке и Приједора до Новог Града, те изградње брзог пута од Приједора до Козарске Дубице, који би повезао Бањалуку са границом и даље са коридором 10 кроз Хрватску.

Ђорђе Поповић

       "Осетан је огроман пад прихода 'Аеродрома Бањалука'. Наравно, Влада Српске субвенционише 'Аеродром' да у овим тешким тренуцима не би поклекао у потпуности. Саобраћај се одвија у минималном обиму и надамо се да ће се ствари ускоро променити на боље", рекао је Поповић.

       Министар Поповић је истакао да су велики планови када је реч о развоју "Аеродрома Републике Српске".

       "Република Српска је свесна значаја Аеродрома у Бањалуци и његовог даљег модернизовања и развоја. Сматрамо да је неопходно улагати како у модернизацију аеродромских површина, тако и у изградњу одређених простора, који ће служити за боље функционисање карго и путничког саобраћаја. Ту се већ одређене активности и спроводе", додао је Поповић.

       О изградњи аеродрома у Требињу рекао је:

       "Очекујемо да ће сама изградња почети у рано пролеће, имамо таква обећања из Србије. Аеродром у Требињу ће показати сву своју оправданост и показаће да нису били у праву сви они који су га оспоравали. Аеродром ће привући значајан део ваздушног саобраћаја због предности које ће пружати", нагласио је Поповић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари