Кошарац: Не треба веровати Говедарици кад тврди да је СДС против уласка БиХ у НАТО

„ДА ЈЕСТЕ, ИСКЉУЧИО БИ ИЗ ПАРТИЈЕ МЕКТИЋА КОЈИ ГОВОРИ ДА И БиХ И СРБИЈА ТРЕБА ДА УЂУ У НАТО“

* „По свему што прича и ради, Говедарица није далеко одмакао од пробосанске политике коју је водио његов претходник Младен Босић, а коју су грађани Републике Српске препознали и жестоко казнили на прошлогодишњим општим изборима

_________________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је новинској агенцији Срна да грађани Републике Српске не треба да поводом НАТО верују председнику СДС Вукоти Говедарици..

          "Не треба веровати Говедарици када каже да је СДС против уласка БиХ у НАТО. Да он стварно мисли оно што прича, давно би из партије искључио Драгана Мектића, који свако гостовање у сарајевским медијима искористи да понови причу о потреби да БиХ и Србија уђу у НАТО. Да су Говедарица и СДС стварно против НАТО-а, позвали би своје министре да изађу из Савета министара јер су недавно гласали за програм рада у коме као приоритет стоји активација МАП-а", рекао је Кошарац Срни, реагујући на изјаве Говедарице да је став СДС у вези са НАТО савезом непромењен и да Српска треба у томе да прати Србију.

          Кошарац је одбацио тврдње Говедарице да постоји било какав договор између СДА и СНСД-а у вези са даљим кретањем БиХ ка НАТО-у.

          "Председник /СНСД-а Милорад/ Додик прекинуо је састанак са делегацијама СДА и ХДЗ-а јер није хтео да слуша глупости Бакира Изетбеговића у вези са било каквим једностраним потезима који би водили активацији МАП-а. Ми смо против тога и тачка! А што се договора са СДА тиче, Говедарица би требало да се распита код свог претходника Младена Босића, као и код својих министара Мирка Шаровића и Драгана Мектића, који су пуне четири године у потпуности пратили политику Бакира Изетеговића", поручио је Кошарац.

          Он је додао да је очигледно да СДС у овом тренутку нема ни лидера, ни руководство, нити озбиљан политички програм иза којег би стајали чланови те странке.

          "По свему што прича и ради, Говедарица није далеко одмакао од пробосанске политике коју је водио његов претходник Младен Босић, а коју су грађани Републике Српске препознали и жестоко казнили на прошлогодишњим општим изборима", закључио је Кошарац.

          (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари