Кошарац: СДС и ПДП не одустају од пробосанске политике и са потцењивања грађана

„ТЕ ДВЕ СТРАНКЕ ОСТАЋЕ У ИСТОРИЈИ ПО ЗАСТУПАЊУ ИНТЕРЕСА БиХ, А НЕ РС И СРПСКОГ НАРОДА“

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Клубом посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је Срни да је очигледна нервоза у редовима СДС-а и ПДП-а након што је Председништво БиХ донело одлуку о именовању кандидата СНСД-а за председавајућег Савета министара и усвојило Програм реформи БиХ који не предвиђа чланство БиХ у НАТО.

        Он је нагласио да је "крајње време да СДС и ПДП престану да дезинформишу јавност и потцењују грађане Републике Српске који су на прошлим изборима јасно показали шта мисле о њиховој издајничкој политици".

        "Упркос поражавајућим резултатима на прошлим општим изборима, представници СДС-а и ПДП-а нису ништа научили већ су наставили и даље са пробосанском политиком, што показује и овај њихов најновији потез о изменама пословника Представничког дома. Ако су они ти који су спремни на све, па и на издају интереса Републике Српске зарад пар фотеља, СНСД никада није нити ће издати српски народ и интересе Републике Српске", поручио је Кошарац.

        Он је нагласио да је СНСД и данас показао да је доследан својој политици а то је у првом реду - очување Републике Српске, њених интереса и поштовања ставова републичких институција.

        "Не треба ваљда ја да подсећам Мирка Шаровића на оно што је говорио у Народној скупштини. Он је тај који је изјавио да за њега нису обавезујући ставови Народне скупштине и Владе Републике Српске. Стога ће ова гарнитура људи у СДС-у и ПДП-у остати упамћена у српској историји по срамним потезима као неко ко је заступао интересе БиХ, а не Републике Српске и српског народа", закључио је Кошарац.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари