Лукач: У Српској засад нема потребе за ригорознијим мерама

ДОДИК ПОСЛЕ СУСРЕТА СА РАДОНЧИЋЕМ: РАЗГОВАРАЛИ СМО И О ПОДЕЛИ СРЕДСТАВА ММФ

* Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: „Ми у Републици Српској смо доста дисциплиновани, полицијски час се све више и више поштује, мере самоизолације се све више поштују. Људи су схватили да се морају понашати дисциплиновано

* Министар безбедности БиХ Фахрудин РАДОНЧИЋ: Сарадња је изванредна. Захваљујући Лукачу и Додику, договорили смо да део помоћи Републике Турске који је био намењен за Републику Српску иде нашој Граничној полицији и двије полиције у два кантона. Захвалан сам им на том гесту

______________________________________________________________________

        ДРАГАН Лукач, министар унутрашњих послова РС, казао је да тренутно нема потребе за увођењем ригорознијих мера.

        "Наш здравствени систем може да поднесе тренутно стање", казао је Лукач.

        Он је додао да постоје резервне варијанте у случају да се стање промени.

        "Ми у Републици Српској смо доста дисциплиновани, полицијски час се све више и више поштује, мере самоизолације се све више поштују. Људи су схватили да се морају понашати дисциплиновано", навео је Лукач, након састанка са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком и министром безбедности БиХ Фахрудином Радончићем.

        Састанак је одржан у згради Владе Републике Српске.

        Саговорници оцијенили да је сарадња два министарства добра, а током састанка је разговарано и о расподјели хуманитарне помоћи.

        Додик је рекао да ће део помоћи коју је Српска добила, односно маске и рукавице, бити уступљени Граничној полицији БиХ, те  захвалио Радончићу на сарадњи.

        "Разговарали смо о овој ситуацији. Добро звучи процјена СЗО да је БиХ предузела добре мере у овој пандемији", истакао је Додик и додао:

        "Разговарали смо и о политичкој ситуацији у  БиХ са акцентом на потребу решавања питања средстава ММФ-а која су заробљена због непостојања договора о расподели средстава у БиХ", навео је он.

        Министар Лукач је рекао да је разговарано и о будућој сарадњи, размени информација, не само о питању миграција, већ и борбе против вируса корона.

        Радончић је рекао да је ситуација у вези са вирусом корона тешка, али да је безбедносни сектор "купио" важну ствар, а то је време - како би се здравствени систем спремио за борбу против корона вируса.

        Похвалио је рад безбедносних служби и на нивоу ентитета, али и на нивоу БиХ.

        "Мере које се предузимају показују се веома важнима. Месец и више дана дали смо нашим лекарима да припреме болнице, набаве респираторе и опрему. Дали смо им времена како би се борили са корона вирусом", поручио је Радончић.

        Он је са Лукачем и Додиком разговарао о сарадњи министарства са ентитетским МУП-овима.

        „Сарадња је изванредна. Захваљујући Лукачу и Додику, договорили смо да део помоћи Републике Турске који је био намењен за Републику Српску иде нашој Граничној полицији и две полиције у два кантона. Захвалан сам им на том гесту", поручио је Радончић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари