Нешић: Српски народ са нацистима пореди Џаферовић – ратни покровитељ муџахедина

„РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ ГАРАНТ ОПСТАНКА СРПСКОГ НАРОДА – РАДИ ТОГА ЈЕ И СТВОРЕНА“

* „Џаферовић је наше младе полицајце, децу која нису запамтила рат, назвао нацистима. То је говор мржње без преседана и вређање институција Републике Српске, па очекујем да реагује правосуђе

________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Демократског народног савеза (ДНС) Ненад Нешић поручио је бошњачком члану Председништва БиХ Шефику Џаферовићу да је поређење слободарског и страдалног српског народа са нацистима сраман чин који заслужује сваку осуду, те истакао да очекује да реагује и правосуђе на овај говор мржње и вређање институција Српске.

       „Тај ратни начелник полиције у Зеници, покровитељ муџахедина који су у његовој зони одговорности починили стравичне злочине над српским цивилима, деци, женама и старцима, своју нечисту савест не може опрати оптужујући друге. Прво нека опере своје руке, а онда нека каже где је 150.000 сарајевских Срба!", наводи Нешић.

       Он истиче да ниједан народ у прошлом веку у Европи није страдао колико српски народ, те да је недопустиво поредити га са нацистима од којих је страдао, саопштено је из ДНС-а.

       „Џаферовић је наше младе полицајце, децу која нису запамтила рат, назвао нацистима. То је говор мржње без преседана и вређање институција Републике Српске, па очекујем да реагује правосуђе", нагласио је Нешић.

       Џаферовићева изјава "Ди Велту", наглашава Нешић, опомена је свим народима у БиХ да чувају мир.

       Он је истакао да му је била част да јуче буде један од 10.000 грађана Источног Сарајева који су подигли заставу Републике Српске, што је била импресивна манифестација љубави према Српској, али и израз поштовања према свим народима.

       „За српски народ гарант очувања мира је Република Српска. Баш као што је створена прије 30 година ради опстанка српског народа, и данас нам је важна као једини гарант нашег опстанка. Да нам живи Република Српска!", поручио је Нешић.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари