Шаровић и Бореновић: Прекршена резолуција Скупштине РС о војној неутралности

ШАРОВИЋ: ДОКУМЕНТОМ УСВОЈЕНИМ У ПРЕДСЕДНИШТВУ БиХ АКТИВИРАН ЈЕ МАП И ПРОДАТА СРПСКА

* Бранислав БОРЕНОВИЋ: „Додик је пристао да БиХ и република снажно и незаустављиво иду у НАТО“

_____________________________________________________________________

        МИРКО Шаровић, лидер СДС и министар спољне трговине и економских односа, прокоментарисао је договор чланова Председништва БиХ о документу који ће БиХ послати у Брисел речима да је српски члан Милорад Додик "продао Републику Српску".

        "Иако је обећавао да никада неће прихватити АНП, сада је потпуно јасно да је пристанком на овај документ, како год да се он звао, Додик активирао МАП и продао Републику Српску", рекао је Шаровић.

        Шаровић саматра да је Додик својим гласом добио мандатара, али је то, како каже, платио уласком Републике Српске у НАТО савез.

        "Којим год именом овај документ сада назвао, а сигурно ће се правдати ових дана да то није то, јасно је да је Додик прекршио резолуцију НСРС о војној неутралности. Тиме је себе поставио високо на срамној лествици особа које су донеле једну од кључних одлука погубних за интересе грађана и циљеве Републике Српске", закључио је Шаровић.

        И председник ПДП-а Бранислав Бореновић сматра да је данашње именовање Зорана Тегелтије из СНСД-а за предсјдавајућег Савјета министара "резултат одлуке да у седиште НАТО-а у Бриселу буде послат први документ којим се активира Акциони план за чланство (МАП) БиХ у том војном савезу".

        "Лидер СНСД-а Милорад Додик је тиме одлучио да Република Српска и БиХ иду снажно и незаустављиво у НАТО", рекао је Бореновић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

        Он је оценио да је "СНСД тиме погазио одлуке Народне скупштине Републике Српске, међу којима је и Резолуција о војној неутралности".

        Председништво БиХ је на ванредној седници именовало Зорана Тегелтију за председавајућег Савета министара, а одлука ће бити достављена у даљу процедуру надлежној комисији Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари