Шпирић: Постоји добро осмишљен план урушавања Републике Српске

БОШЊАЦИ НЕ ЖЕЛЕ ДА СНСД БУДЕ ДЕО ВЛАСТИ НА НИВОУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ“

* „Дрвар је био и остао српски град, што су поручили и Дрварчани који су се запитали - ко је Жељко Комшић

___________________________________________________________________________

           ЗАМЕНИК председавајућег Дома народа Парламентране скупштине БиХ Никола Шпирић тврди да постоји добро осмишљен план урушавања Републике Српске и да неформирање власти на нивоу БиХ погодује таквим претензијама диригованим из бошњачких кругова.

           Шпирић је рекао да СДА не жели да постигне договор о формирању власти, јер има максималну моћ у техничком мандату, а изгубиће је чим буде формиран нови Савет министара БиХ.

           "Они не желе да СНСД буде део власти на нивоу БиХ", изјавио је Шпирић за "Глас Српске".

           Он је истакао да су у БиХ све реформе стале и да се пола године чека договор о формирању власти, иако је јасно ко су изборни победници.

           "Иако из сарајевских кругова покушавају одговорност за овакво стање пребацити на Српску, свакоме је кристално јасно да главни кочничари станују у Федерацији БиХ, тачније у бошњачкој компоненти. Постоји добро осмишљен план урушавања Српске а ова полуанархија на ниову БиХ погодује таквим претензијама", нагласио је Шпирић.

           Говорећи о раду српских чланова Савјета министара БиХ у техничком мандату, Шпирић је навео да је основна замерка што су имали поданички приступ, што су им институције Републике Српске биле мета за поткусуривање у Сарајеву, а лични и страначки интереси важнији од интереса Српске.

           Он је рекао и да је мигрантска криза у БиХ озбиљан проблем за чије су решавање потребни озбиљан приступ и озбиљне мере, координисане активности и финансијска подршка.

           "Од свега тога, БиХ сада нема ништа и биће то важан задатак за нову власт", додао је Шпирић.

           Коментаришући изјаву хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића да "Дрвар није српски град", Шпирић је рекао да је Дрвар био и остао српски град, што су поручили и Дрварчани који су се запитали `ко је Жељко Комшић`.

           (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари