Стевандић: Изетбеговић у Немачкој позивао Бошњаке на политичку инвазију на Српску

ЛИДЕР СДА У ШТУТГАРТУ ПОЗВАО БХ/МУСЛИМАНЕ ДА ГЛАСАЈУ ЗА ПРОБОСАНСКЕ СТРАНКЕ

Ненад Стевандић

* „Показали се његов страх од губитка ауторитета у БиХ и гласова у ФБиХ и покушај да у дијаспори то надокнади. Тамо екстремистичка политика можда изазива више емоција него у БиХ, где је његова политика доживела потпуни крах

______________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић сматра да је лидер СДА Бакир Изетбеговић у Немачку отишао да најави злоупотребу гласова из дијаспоре, те да затражи подршку за своје екстремистичке амбиције ради опстанка властите политике, која је у БиХ, али и на међународном нивоу доживела велики крах.

       Реагујући на јучерашњи Изетбеговићев говор пред бошњачком дијаспором у Штутгарту, Стевандић је Срни рекао да је потпуно јасно да је Изетбеговић отишао у Немачку да најави злоупотребу гласовима из дијаспоре, те да их охрабри да су наводно “јачи, успешнији и бољи од Републике Српске”.

       „Он тамо покушава да добије подршку за екстремистичке амбиције, како би је употребио ради опстанка властите политике, која је у БиХ, али и на међународном плану доживела велики крах у Сарајеву и ФБиХ”, оценио је Стевандић.

       Подсетио је да бошњачки утицај на високог представника који је наметао законе, али и подношење апелација против Републике Српске, које је Уставни суд БиХ пресуђивао у корист Бошњака, Изетбеговићу нису донеле бенефит већ су довеле до велике кризе.

       Он сматра да Изетбеговић не може да избјегне одговорност за кризе у БиХ.

       „Ово је његов јефтин покушај да сатанизује руководство Српске и окриви га за оно што је произвео својом политиком”, рекао је Стевандић.

       Он је поновио да је то јефтин трик и покушај Изетбеговића да изборни крах надокнади у дијаспори.

       „Ту се види да је његов страх од губитка ауторитета у БиХ и гласова у ФБиХ узрок његовог бијега и покушај да у дијаспори то надокнади. Тамо екстремистичка политика можда изазива више емоција него у БиХ, гдје је његова политика доживјела потпуни крах”, истакао је Стевандић.

       Изетбеговић је у обраћању позвао Бошњаке који су пореклом из Републике Српске да се једном у четири године региструју и масовно изађу на изборе, јер ће тих, како је навео 100.000 гласова за пробосанске странке Српској, у једном дану променити односе, најављујући за наредне изборе заједничку листу свих пробосанских странака.

       Према његовим речима, председник СНСД-а Милорад Додик својом политиком је ситуацију у БиХ довео до усијања које озбиљно прети угрожавањем стабилности и мира.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари