Ускоро ће бити успостављена авио-линија Бањалука-Крф

ВИШКОВИЋ: „ЕВРОПСКИ ПУТ“ ЧЕСТО ЗЛОУПОТРЕБЉАВА ДА МЕЊАЊЕ УСТАВНЕ СТРУКТУРЕ БиХ

* Предвиђено братимљење Крфа са Требињем и Вишеградом као један од корака за  оснаживање српско-грчких веза

* Председник Владе РС посјету Грчкој наставља у Солуну гдје ће се сутра састати са градоначелником овог, председником Грчко-српске привредне коморе, директором предузећа "Алумил", као и са ректором Аристотеловог универзитета

________________________________________________________

       ВЛАДА и политичко руководство Републике Српске опредељени су за европски пут, али се под изговором испуњавања услова за пријем у ЕУ, често покушава мењати уставна структура БиХ, пренео је премијер Српске Радован Вишковић на Крфу гувернерки Јонских острва, Роди Цагаропулу.

       Вишковић је истакао да су власти Српске отворене за дијалог на путу европских интеграција, с обзиром на јасно исказану вољу придруживања, али, исто тако, очекују равноправно уважавање аргумената и позиције Републике Српске.

       А узајамне економске, туристичке и културне бенефите Република Српска и Грчка оствариће и успостављањем нове авио-линије, од Бањалуке до Крфа. О томе је разговарано на састанку премијера Вишковића са градоначелницом Крфа, Меропи Идреу.

       - Бањалука је пре пандемије короне била повезана директном авионском линијом са Атином, али је дошло до обуставе те линије. Разговараћу и са руководством Аеродрома Републике Српске око повезивања Бањалуке са Крфом - навео је Вишковић.

       Братимљење Крфа са Требињем и Вишеградом један је од корака за оснаживање српско-грчких веза.

       Крф ће угостити средњошколце из Српске којима би ово острво ускоро требало да постане обавезна дестинација за екскурзије.

       Посету Грчкој предсједник Владе Српске наставља у Солуну. Сутра ће се састати са градоначелником овог града, председником Грчко-српске привредне коморе, директором предузећа "Алумил", као и са ректором Аристотеловог универзитета.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари