Вишковић: Ниједан закључак Народне скупштине РС није антидејтонски

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАДУЖИЛА СВОЈЕ РЕСОРЕ ДА ПОЧНУ ДА ИХ РЕАЛИЗУЈУ

* Премијер Радован ВИШКОВИЋ: „Закључци морају проћи и Вијеће народа и сигурни смо да ће ићи и на Уставни суд, али нам то ништа не значи

_____________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић оценио је да су закључци Народне скупштине у складу са Дејтонским мировним споразумом и овлаштењима највишег законодавног тела, те нагласио да ће их представници Републике Српске спроводити.

        "Народна скупштина овлаштена је да доноси закључке и ниједан од донесених није антидејтонски. Разумем да су за некога забрињавајући, али за нас су само закључци које би требало сви представници Републике Српске да поштују и да их спроводе и ми ћемо се тако и понашати", рекао је Вишковић одговарајући на новинарско питање како коментарише то што су за неке закључци посебне седнице Народне скупштине „забрињавајући“.

        Он је навео да је Влада Српске на данашњој седници разматрала закључке у вези са мерама које су њена обавеза и задужила ресоре да по тим закључцима раде, не чекујући када ће они званично бити објављени.

        "Закључци морају проћи и Вијеће народа и сигурни смо да ће ићи и на Уставни суд, али нам то ништа не значи", додао је Вишковић.

        Народна скупштина Републике Српске усвојила је Информацију о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај и права Српске у којој се наводи да институције Републике Српске имају обавезу да инсистирају на доследном спровођењу Дејтонског споразума, нарочито Анекса четири - Устава БиХ.

        Посланици су усвојили закључке владајуће већине у којима се истиче да Народна скупштина одбацује све акте који су противуставни и нису у складу са Општим оквирним споразумом за мир у БиХ.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари