Вишковић у Грчко–српској привредној комори у Солуну: Српска нуди најповољније услове за инвестирање

ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ РС БОРАВИ У ВИШЕДНЕВНОЈ РАДНОЈ ПОСЕТИ ГРЧКОЈ

* „Упознали смо чланове Коморе да ћемо у септембру овде на великом привредном форуму који се одржава сваке године у Солуну доћи са нашом Инвестиционо-развојном банком, а биће представљени сви капацитети, привредни потенцијали, и локалних заједница и Републике Српске

* „Не можемо све дати бесплатно, али ако некоме дате квадрат земље по једну марку или један евро, онда то дође бесплатно. Са свом потребном инфраструктуром, а то су вода, електрична енергија, канализација, путна инфраструктуром, то је нешто што скоро нико у регији у овом моменту не може да понуди

_________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Грчко–српској привредној комори у Солуну представио потенцијале Српске за инвестирање.

       Он је напоменуо да је при Кабинету председника Владе Српске основана Дирекција за јавне инвестиције и да је то адреса на којој чланови Грчко–српске привредне коморе могу добити квалитетан одговор о потенцијалној сарадњи.

       „Упознали смо чланове Коморе да ћемо у септембру овде на великом привредном форуму који се одржава сваке године у Солуну доћи са нашом Инвестиционо-развојном банком, а биће представљени сви капацитети, привредни потенцијали, и локалних заједница и Републике Српске. Позвао сам их да узму учешће на том форуму и да из прве руке се упознају о привредним потенцијалима Српске", истакао је Вишковић.

       Он је у Солуну рекао да Република Српска нуди привредни амбијент који је најповољнији у БиХ, а и шире.

       „Сматрам ово успешним састанком који ће сигурно изродити још тешњу и бољу привредну активност привреде Републике Српске и Солуна или Грчке. Позвао сам ове људе да дођу у Бањалуку, да се још више унапреди сарадња, а Влада Републике Српске, институције Српске, биће ту на помоћи као сервис за њихове активности", истакао је Вишковић.

       „Сваке године имамо знатно већи раст привредне активности са Грчком. У последњих годину или појављује се знатно већи број привредних субјеката који отварају своје погоне на простору Републике Српске", истакао је Вишковић.

       Он је рекао да су скоро све локалне заједнице Српске спремне да будућем инвеститору понуде по врло повољним условима земљиште за градњу њихових погона.

       "Не може се дати бесплатно по нашим законима али ако некоме дате квадрат земље по једну марку или један евро, онда то дође бесплатно. Са свом потребном инфраструктуром, а то су вода, електрична енергија, канализација, путна инфраструктуром, то је нешто што скоро нико у регији у овом моменту не може да понуди", нагласио је Вишковић.

       Премијер Српске борави у вишедневној посети Грчкој.

       (Срна)

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари