Вишковић затражио да све јавне институције у Српској доставе податке о дипломама запослених

У БИЈЕЉИНИ ОБЈАСНИО: СВАКИ РУКОВОДИЛАЦ ПО ЗАКОНУ ИМА ПРАВО ДА НАРЕДИ ПРОВЕРУ ДИПЛОМА

* Премијер РС Радован ВИШКОВИЋ: „Основно знање стекао сам на Саобраћајном факултету у Сарајеву, где сам остао као асистент искључиво захваљујући факултету, а не утицајним родитељима или вези. Дипломе магистра и доктора наука стекао сам на државним факултетима и спреман сам да их стави на увид

_____________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бијељини да сваки руководилац по закону има право да нареди проверу диплома за своје запослене.

        Он је напоменуо да се у јавности у вези са тим дипломама подигла "мало већа прашина".

        "Искористио сам своје законско право и затражио информацију о томе, а рок за достављање диплома био је јуче", рекао је Вишковић новинарима.

        Он каже да је добио информације у електронској форми и да их још није све прегледао јер је реч о хиљадама запослених у институцијама, па и оних у надлежности неких министарстава.

        "Све ће бити прегледано и видећемо да ли има спекулација у смислу нелегално стечених диплома. Да ли ће и колико тих диплома на крају бити `сумњиво` или неће, потребно је сачекати да буде све прегледано", навео је Вишковић и поновио да је ријеч о неколико хиљада диплома.

        Коментаришући то што се у медијима појавило интересовање и за његову диплому, Вишковић је рекао да је основно знање стекао на Саобраћајном факултету у Сарајеву, где је остао као асистент искључиво захваљујући факултету, а не утицајним родитељима или вези.

        Он је напоменуо да је дипломе магистра и доктора наука стекао на државним факултетима и да је спреман да дипломе стави на увид.

        Вишковић је јуче затражио да све јавне институције и установе у Српској доставе информације о дипломама запослених, потврђено је Срни у кабинету премијера.

        Срни је речено да се захтјев премијера односи и на управне органе под надлежношћу министарстава.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари