Бесједе свештеника Миладина Митровића на Јутјуб каналу СНП Избор је наш

РАДОСТ ПРАВОСЛАВНОГ ЖИВЉЕЊА – „СТРАХ ЖИВОТУ ОБРАЗ КАЉА ЧЕСТО"

* Дане ЧАНКОВИЋ: Да бисмо досегли највиши циљ, да бисмо живјели хришћански, да бисмо знали како и зашто да се Богу молимо, треба да сазнамо, да чујемо... и нека да Бог да проповиједи свештеника Миладина буду плодоносне. Радујмо се и не бојмо се

____________________________________________________________________________

        СНП Избор је наш добио је благослов од свог сарадника за религиозна питања, свештеника Миладина Митровића, да његове бесједе постави на свој Јутјуб канал, како би што више људи било у прилици да га чује.

        У овом времену свеприсутне кризе личности, произашле из духовног пада, дошли смо и до свега осталог негативног. Живимо са страхом у себи. А, „страх животу образ каља често“.

        Улазимо у проблеме из којих неријетко излазимо са осјећањем бесмисла живота, патњом, трагедијом, па чак и самоубиством.

        Вјерујемо да ће проповиједи свештеника Миладина, ако Бог да, надахнуте Духом Светим, донијети многима утјеху и наду, и многе подстаћи да кроз трпљење (стрпљен спашен) дођу до смирења и животне радости.

        Ову прилику користимо да изнесемо у најкраћем наша размишљања која учвршћују потребу слушања проповиједи...       

         Живот мора имати највиши смисао, радост, љепоту, љубав, храброст. Да би такав живот и био, мора се побиједити смрт, која га као таквог, најдиректније разара. А смрт се побјеђује трпљењем, љубављу, добрим дјелима и вјером у Оног који је за нас побједу над смрћу донио, Васкрсењем.

        Васкрсењем, задобијањем Царства Небеског и вјечног живота, разоружава се категорија пролазности која без тога поништава сваки људски и животни смисао.

        Све има узрок и посљедице. Од Адама и Еве, Авеља и Каина, Јоакима и Ане, чудесног рођења Пресвете Богородице, Светог Претече и Крститеља Јована, Господа Исуса Христа и Његовог Васкрсења па до свршетка свијета, уз све друге догађаје, су један јединствен и непрекидан ток у циљу спасења човјека.

        Човјек је у својој суштини добар, али оптерећен прародитељским гријехом и гријехом својих предака. Без Бога, а активношћу лукавог, човјек у суштини сам улази у проблеме и због своје слабости и према сујети, гордости, љубомори, мржњи, све дубље улази у њих, као у највеће живо блато...

        Читав свијет почива на слободи која је врховна вриједност, преко које, у зависности од наше личности и других испреплетених утицаја везаних за њу, одупирући се, или не, искушењима, изазовима, гријеховима, досежемо до највишег циља – Царства Небеског, или до најдубљег пада и потпуног пораза.

        Да бисмо досегли највиши циљ, да бисмо живјели хришћански, да бисмо знали како и зашто да се Богу молимо, треба да сазнамо, да чујемо... и нека да Бог да проповиједи свештеника Миладина, у том смислу, буду плодоносне.

        Радујмо се и не бојмо се.

        (Дане Чанковић, предсједник СНП Избор је наш)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари