„Дубока држава“ упоређује Трампа са Хитлером, а то има везе и са Стаљином и Наполеоном

СТАЉИН ЗАИСТА НИЈЕ ДОШАО НА ВЛАСТ НА СВЕОПШТИМ ИЗБОРИМА, АЛИ ЗАР НАПОЛЕОН ЈЕСТЕ?

 • Сад им и демократија не ваља, па подсећају да је Хитлер на власт дошао путем избора. Са изборима је било све уреду док се, по узору на Калигулу, на власт доводила ергела - парадни коњ Бил, магарац Буш Јуниор и побеснела кобила у покушају Хилари
 • Победа Трампа на изборима је једина његова сличност са Хитлером. Трамп је изолациониста (протекциониста), овај други био је експанзиониста, играо се са глобусом (гледај Чарлија Чаплина и „Великог диктатора“)
 • Трамп би се могао упоредити са Стаљином. Али, не са Стаљином, представљаним искључиво злочинцем, већ са Стаљином државником, који је, између осталог, победио у Другом светском рату. Јесте, Стаљин је био злочинац. Наполеон није? Ко се данас сећа Наполеона осим да је био војсковођа?

Пише: Олег ГОЛУБОВИЋ

        У АМЕРИЦИ се захуктава кампања која Трампа, на бруталан начин, упоређује са Хитлером.

        Занимљиво је да то чине медији и људи који сваког живог терају да се окане прошлости, да гледа у будућност, а историју познају из холивудских филмова о др Индијани Џонсу Јуниору.

        Сад им и демократија не ваља, па подсећају да је Хитлер на власт дошао путем избора. Са изборима је било све уреду док се, по узору на Калигулу, на власт доводила ергела - парадни коњ Бил, магарац Буш Јуниор и побеснела кобила у покушају Хилари.

        Из неког разлога тог данашњег Калигулу неки зову „дубока држава“, што се асоцира са „дубоким грлом“ - инсајдером, који је одавао информације о Никсону у афери Вотергејт и на познати „уметнички“ филм (мисли се на грло) и Билове несташлуке.

        Зато је прикладнији стари добри појам плутократије али је незгода што га је користио и Хитлер.

        Шта је ту је, па нека буде и „дубока држава“.

        Осим индивидуалног уметничког или естетског дојма (о чему се не да расправљати) победа Трампа на изборима је једина сличност са Хитлером.

        Трамп је изолациониста (протекциониста), овај други био је експанзиониста, играо се са глобусом (гледај Чарлија Чаплина и „Великог диктатора“).

        Хитлер је хтео да влада светом, Трамп тврди да неће да буде светски полицајац и да руши државе зарад демократије.

„Велики диктатор“

        Доналд се обраћа бирачима, Адолф је апеловао на масу у најгорем агитаторском маниру. Разлика је много, а натегнута сличност може да се нађе и између крокодила и зеленог папагаја.

        Ови, што су изгубили на изборима, хоће да задрже власт. Сада им не ваља изборни систем. Криви су им бедни (deplorable) Трампови бирачи, Руси, Викиликс и ко све не.

        Упоређивати бираче у овом случају није баш паметно јер би се дошло до политички некоректних закључака за оне, који су гласали против Трампа. То су, између осталих, припадници свакаквих мањина, корисници социјалне помоћи и опијата.

        Кад смо код историјских паралела, Трамп би се могао упоредити са Стаљином. Али, не са Стаљином, представљаним искључиво злочинцем, већ са Стаљином државником, који је, између осталог, победио у Другом светском рату.

        Јесте, Стаљин је био злочинац. Наполеон није?

        Ко се данас сећа Наполеона осим да је био војсковођа?

        После бољшевичког расула и снова огромне већине његових сабораца о Светским, Перманентним и другим револуцијама по цену пропасти руске државе, Стаљин је увео ред у ту државу. Највећу цену платио је народ Русије (Совјетског Савеза), али су је платили и његови саборци - интернационалисти, што су презирали народ и мрзели сваку руску државу.

        Сетимо се само Троцког и остале многобројне банде. Тек они нису били цвећке са својим експериментима in vivo.

        Стаљин је прекинуо ту баханалију и започео „изградњу социјализма у једној земљи“, заправо да гради државу. Ту је он сличан Трампу, само што овај изграђује капитализам у једној земљи и не обазире се на друге. Покушава да врати суверенитет држави, заробљеној од банкара и међународних шпекуланата, који се углавном баве куповином, продајом и препродајом дугова, а производњу су изместили којекуда.

        Има и других сличности, поготово у идејама о спољној политици и сферама утицаја. Онај ко се бави историјом, нашао би и сличности и разлике, под условом да историју није учио у Холивуду од Индијане Џонса и Ларе Крафт.

        Разлика је, на пример, што Стаљин није добио власт на општим изборима. Наполеон јесте?

        Грех је не знати историју. Злочин је користити је у прљаве политичке сврхе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Иван's picture
Иван 18:26 31.07.2017.

 • +2
Voting is closed.

Јел га то нападају они што су од Руса добили пола милиона долара за предавање, а председник РФ му лично честитао на феноменалном говору?!
Не, нисте у праву, не ради се о Оливеру Стоуну, него о Билу Клинтону!
Ту сам информацију прочитао на овом порталу пре 15-20 дана!
Нађох и то чудо од вести:
http://fakti.org/globotpor/fox-news-hilari-klinton-stitila-rusiju-da-bi-...

Посматрач's picture
Посматрач 02:37 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Па зар им није доста њине муке, па ти мораш да им чачкаш ране?
Е јеси ...
Па сви су плаћали Клинтона и клањали му се све док Хилари није пала у несвест.
И Саудијци и Руси...
Кад један краљ може да да Клинтону 1 милион долара за савете, зашто Путин не може да му да бар пола тога?
Шта ако је Путин онда био у тиму Јељцина и остале камариле и потписао повлачење Руса са КиМ? Па Клинтона су сви поштовали кад је цепао Србију, чак и Путин, а о Јељцину да не причам. Није Путин могао ништа Јељцину, а и да јесте, где би му била историја? Зато није ни трепно и потписао је повлачење Руса. Зар са Клинтоном да се сукоби, а још није ни прецедник? Нормално да се такви билатерално успутни односи пренесу и на прецедниковање. Јел би се ти одрекао дугогодишњег пријатеља, па макар и познаника кога си подржавао годинама?
Није ни Путин. Путин је доследан и поштен човек.
Не треба бити слеп па себично гледати колико штете смо ми имали од тога, треба гледати и шире. Мајчица Русија је имала користи, мада врло кратко. А није имала ни санкције нити је бомбардована.
Ајд не ударај по том Путину. Ради човек као и сви остали. Па не може он увек бити сам против свих.
И овај Трамп сада изчачко да је Путин уствари радио против њега. Па шта и ако јесте? И наш омиљени и већински Вучић је радио против Трампа колико је човек могао. Замолио га Путин за малу услугу. Зато Вучић и има подршку Путина.
То су здраво јако замршени потези. Политика је то.
Путин је дугогодишњи познаник са Клинтоном и нормално да је навијао за његову жену. Имали су бизнис-политичке односе.
Путина је и Буш волео, само Обама није могао. Чиста расна дискриминација према Путину.
Камо среће да је Хилари постала прецедник, па да њен Били опет оде у Русију и држи им предавања. Санкције би се истопиле, Вучић би добио двоструку подршку да мало убрза, иако већ сада галопира. Може он још и брже. Зато је Путин и навијао за прелепу Хилари.Путин је и џентлмен. Нарочито према спортисткињама и прецендичким кандидатима женске пути. Ето, навијао је и за Ле Пенку и за Меркелку...
И немој више да ми нападаш Путина, па да ја морам да га браним.

Slobodanka's picture
Slobodanka 10:12 01.08.2017.

 • +3
Voting is closed.

Posmatrač - Zbog povlačenja ruskog kontigenta sa KIM i u samoj Rusiji bilo je različitih komentara. Ipak tadašnji tadašnji predsednik Komiteta za odbranu Državne Dume general armije Andrej Nikolajev dao je najbolji odgovor:

„Doneta je ispravna odluka. Rusija ne može da dozvoli da se u prisustvu njene zastave nastavlja otimanje od Srbije zemlja njenih predaka, ugnjetavanje i proterivanje srpskog stanovništva, i albanizacija Kosova na kome sve više vlada kriminal i terorizam.“

http://www.intermagazin.rs/jedan-pogled-iz-moskve-zasto-je-putin-2003-go...

Ako Vam je nešto neobično onda istražujte ili jednostavno pitajte. Čemu zapravo služi to toliko sumnjičenje Kremlja. Najviše će da potkrepi istinu da su Srbi sumnjičavi do paranoje, svadljivi, nepoverljivi, problematični, ljubomorni, zavidni, itd.
"Gorski vijenac" treba poznavati, ali ne može se krenutii samo sa tim znanjem u upoznavanje Rusije.

Посматрач's picture
Посматрач 10:13 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Ништа мени није необично, иако признајем, онда када се догодило, заиста ми је било необично.
Необично ми је данас да је Рогозин, након забране од Бугара да је прелети, изјавио "Надам се да ћу следећи пут преко Бугарске летети Тупољевим".
Јел вам јасно шта то значи?
Али ми је после тога било обично да се Руси посипају пепелом, да се ова изјава Рогозина задржала само на интернету одакле је Руси нису могли уклонити, и да су Бугари имали част тамо негде у Русији да прославе неки Дан Бугарског и Руског пријатељства...не знам ни ја чега и не интересује ме, али не заборављам да су руси "опрали" Рогозинову изјаву.
Не Руси, него Кремљ. Наравно да Русија "не може" дозволити да њена застава срамно виси не радећи ништа на КиМ, да не може срамно висити док Србе девастирају и да се мора повући. Питам вас, зашто су уопште и дошли на КиМ? Да ми плачемо кад збришу?
Не пишите ми да НИСУ збрисали. Рећи ћу вам на крају коме то да пишете.
Не замерам ја баш толико Кремљу, нити сам нека важна личност, али од њега Србија нема ништа. Од руског народа има разумевање и физичку помоћ у ратовима и зато волим Руски народ. Зато су и Срби у Донбасу или како се већ зову те територије где Кремљ не сме ни да присмрди док му тамане Русе. Није то моја ствар, али ја се лоше осећам због страдања Руског народа.
Где је ту параноја, госпођо Слободанка?
Нема ничега осим као лед ладних чињеница.
Рад сам да се веселим, ако буде за мог живота и да поздравим неке одлуке Кремља, којих за сада, ипак нема.
Немојте ми писати о међународној политици и поштовању тамо неких закона на основу којих Кремљ оправдава своју пасивност у вези трагедија које сам споменуо.
Не пишите мени. Нема ефекта.
Пишите Америци!
Тамо је адреса за оптужбе и ваше и Кремљове!
На њих се обрушите а не на мене зато што ни најмање не волим што Кремљ мора да прихвата све те трагедије партњорски.

Slobodanka's picture
Slobodanka 10:29 01.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Uvek je neka ljubav, po mogućstvu velika, bila Srbinu glavno opravdanje da pravi greške tipa BOLI GLAVA.
Najbolje da iz Kremlja javno opišu i to u tančine kako pomažu Donbas i kako misle da će rešiti taj problem da bi Vi i preostali Srbi bili spokojni i da se ne bi sekirali. Da li se sve govori usred ovolikih neprijateljstava i sukoba?

milovan's picture
milovan 11:03 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Slobodanka*! Da li si primetila, da je u poslednje vreme sve vise antiruakih komentara i napada i na samog Putina? Zutnici i nevladinci krce put VRHOVNOM ZUTNIKU i laznom rusofilu, koji je davno i svesno seo u pogresan voz. Svestan je on i da je svaka sledeca stanica pogresna Ali on MORA dalje. Posle odlicne analize J.Guskove (Fakti) i jedne Jos zesce J.Ponomarjeve (fdsk) vrhovni zutnik se nasao u velikoj nuzdi pa ga ovi muljatori nevladinci i njegovi nazadnjaci pridrzavaju dok on cucne i cuci muci se jadnicak razmisljajuci kako da menja ustav i preda KiM. Ovi njegovi ce smisljati kako da sire defetizam i olajavaju Rusiju i Putina.

Slobodanka's picture
Slobodanka 12:15 01.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Teška i pokvarena dvoličnost je kada se navodno u ime ljubavi i brige za ruski narod piše protiv njihovog rukovodstva. Većina ruskih čitalaca videće takve komentare kao neprijateljsku propagandu. Dakle pravi cilj takvih komentara je da ostanemo to što i jesmo - globalističko i EU roblje bez ikakvih šansi za oslobodjenje. Kukavice obično tako nastupaju sa njihovim prevarama da najpre pričaju o ljubavi da bi toga koga navodno vole što lakše uništili ili prevarili.

Ne odlučuje se zapravo o Kosovu ni u briselskim pregovorima. I Mogerinijeva je samo savršen proizvod iz inkubatora koji je napravljen da sluša. Ne odlučuje se o Kosovu ni u nekim drugim eventualnim razgovorima koji bi se mogli desiti izmedju Srba i Albanaca, a ni u ovakvim unutrašnjim dijalozima. Odluke o Kosovu donose oni koji su ga i napravili 1999. godine. Dakle naš vrhovni dobio je pre nekoliko dana u Wašingtonu samo kao sluga zadatak šta treba da uradi i sada to ne sme direktno da kaže nego petlja kako zna i ume. Biće da postoji način da KIM ne bude izgubljeno čim se toliko boji. Trenutno je najbolje držati to do daljnjeg kao zamrznuti konflikt.
Vredja normalnu inteligenciju da idu na taktiku plašenja roditelja kad već postoje mirovne snage na KIM a postoji i Rezolucija 1244. Ne kažem ni da je to baš dobro rešenje za naše stanovništvo na KIM, ali priča da su Srbi van Srbije ugroženi zbog KIM nikako ne pije vodu!!! Dakle već postoje obezbedjenja da do najdramatičnijih scenarija više ne dodje, a u prilog tome je da svet više nije unilateralan što se u novije vreme vidi i iz rada SB UN.

Primećuje se sada po našim portalima pojačan rad antiruske propagande, a cilj je da se mi Srbi ni slučajno ne približimo Rusiji i da ostanemo usamljeno, ponizno i što više opljačkano roblje. Odavno je to isplanirano pa zato i kanale veze na najvišem nivou prema Rusiji drže lažni rusofili i vikend rusofili. Jednostavno pljačkaju nas i porobljavaju u koracima da bude svaki potez manje krupan i da se roblje manje buni. Ispekli su dobro zanat porobljavanja pa povremeno pruže koju mrvicu više i samo koliko je neophodno da bi većina ovaca ostala u zabludi. Prezirem iz dubine duše sve slugeranje i male i velike jer zaboravili su i Boga i ljudskost.

milovan's picture
milovan 12:46 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

O KiM odlucujemo samo mi Srbi. Dokle god mi ne potpisemo predaju ono je Nase. Dobro kaze Beckovic: Ako nije nase-zasto nam ga traze?! Oni koji Danas nas ubedjuju da su Danas druga vremena ili sto Nam preporucuju da uzmemo ustav pod misku pa pravac Kosovo. Lazi oni vremena se nisu promenila , nego su oni postali neljudi, nesoj, kukavice i veleizdajnici. Oni su samo umislili da su vecni, a zaboravljaju da su Danas vlast, a sutra...? Oni i ne pomisljaju da bi im se po tom ustavu moglo suditi, jer kad su pocinili veleizdaju vazio je taj isti ustav.

Slobodanka's picture
Slobodanka 13:47 01.08.2017.

 • +3
Voting is closed.

Suština je da ti neljudi dok pričaju svoje monologe kako nam treba trajno rešenje za KIM oni ustvari ne traže pravo rešenje nego traže samo modus kako da dovrše zadati im zadatak izdaje.

Sloba's picture
Sloba 15:53 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Posmatrac,
ti Don Kihot i Ivan spadate u istu grupu rusopljuvaca. Ali ti si mnogo perfidniji od Ivana.

Evo ja cu ti odgovoriti na ono najvaznije pitanje koje te muci:
Наравно да Русија "не може" дозволити да њена застава срамно виси не радећи ништа на КиМ, да не може срамно висити док Србе девастирају и да се мора повући. Питам вас, зашто су уопште и дошли на КиМ? Да ми плачемо кад збришу?

Ne, nisu oni otisli da bismo mi plakali kada oni odu. Glagol "zbrisu" odaje tvoju netrpeljivost prema njima. Ali predjimo na odgovor:

Rusi su dosli na KiM iste godine kada se dogodila agresija, 1999. god. U prvim danima primirja.
Otisli su s KiM-a posle 2000. god. dakle, nakon petooktobarske revolucije, kada su proamericke snage izvrsile drzavni udar i zbacile nacionalisticke snage koje su drzale vlast.

Prema tome, sta ti nije jasno?

Посматрач's picture
Посматрач 18:24 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Није ми јасно како то да Русија коју сви тако волимо, није успела да спречи државни удар, али Америка коју сви тако мрзимо је успела и то у држави где већина Срба има проруски став и где је власт била у рукама националиста?
Није ми јасно како то да Русија није помогла Србији да не буде бомбардована?
Ето, нисам напао руководство Русије, као што Слободанка то критикује. Само сам незадовољан и са оним и са овим руководством. Зашто Руси нису помогли Србима и ушли у рат на страни Србије? Зашто Руси не направе пут кроз блокаду и повежу се са Србијом?
Хоћете ли још веће питање?
Шта теби и Слободанки ту није јасно?

Sloba's picture
Sloba 18:44 01.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Treba da pitas vojni vrh Srbije (Jugoslavije) zasto nije zeleo da spreci drzavni udar. Ako oni koji su branili zamlju od NATO agresora nisu zeleli da je brane od proamerickog drzavnog udara, zasto bi to Rusija radila umesto njih?
Zar ne znas za stav Rusije: "mi ne zelimo da budemo veci Srbi od samih Srba" ?

Посматрач's picture
Посматрач 18:51 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Е мој наивни познаниче.
Зато је Америка урадила уместо Русије.
Они су прагматичнији од транспарентних Руса.
Николај није био транспарентан, само си ти то заборавио.
Био је већи Србин од Срба.
А после њега, више никада...и тако даље. Ти знаш више, па нећу да се просеравам и да ти држим лекције. Нисам стручњак.
Али наравно, ти већ имаш спремно објашњење да то није исто.
Чудо једно како се свет мења.

Sloba's picture
Sloba 12:14 02.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Nikolaj nije bio veci Srbin od Srba. Bio je plemenitiji od Srba.
I mada to izgleda potpuno iscaseno, zrtvovao se za svoju bracu koja su stradala daleko od njegovog doma i carstva.
Iako nije bio car, ali Zikica Spanac je osetio istu plemenitost prema spanskom narodu.
Kako su se u plemenitosti nasli jedan car i jedan komunista....

Nikolaja nisu ubili bilo koji komunisti. Ubili su ga HAZARSKI ANARHISTI I NIHILISTI.

Посматрач's picture
Посматрач 19:08 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Е баш си нашао објашњење. Ко неко дете.
Шта би?
Изненадио сам те жестоко?

Sloba's picture
Sloba 01:07 02.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Sloba's picture
Sloba 19:04 01.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

"Није ми јасно како то да Русија није помогла Србији да не буде бомбардована?"

Takvo pitanje ocekivao bih od nepismenog coveka, a ti si ovde izneo i neke odlicne komentare.
Kako to onda da ne razumes osnovne stvari?

Nije ti jasno da je Jelcinova Rusija bila na kolenima, i ekonomski i vojno?
Naravno da ti to znas, ali, kao lovac na naivne ljudske duse, pravis se lud; glumis nevinasce, mada prema do sada iznetom izgleda, odavno si poceo da se.....

Cini se da su ti ove poslednje dve decenije bile tako gadne da bi zeleo da ih nije ni bilo. Kao da zalis sto nisi umro 1999. g. sto bi se i dogodilo da je bilo nuklearnog rata izmedju Rusije i Amerike. Ali to je bilo nerealno ocekivanje. Tek sada, 17 godina kasnije, Rusija je uspela da u vojnoj tehnologiji nadmasi Ameriku, I nema vide korumpiranu pijanicu za predsednika. Ali tebi to nije dovoljno i sve ti nesto smeta.
Rusija ti je kriva sto nije bilo nuklearnog rata 1999 i sto si morao da nastavis da zivis.

Посматрач's picture
Посматрач 19:09 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Ниси прочитао онај претходни одговор. Само трчиш.
Па шта ако су били слаби?
Онда нема жртвовања за браћу?
Није валда да си и ти налегао на те бајке.
Да је оном амбасадору одато признање што је окренуо авион и вратио се са пута у Америку, онда би данас ситуација била далеко светлија. Па чак и са истим понашањем Русије, добили би ми "крила".
Али није добио подршку Кремља него је морао опет налевокруг и назад у Америку.
Не сећаш се тога?
А онда је Кремљ слао...не авионе, него амбасадоре да притискају Милошевића да се преда.
Зар теби то није познато, Слобо?
Макар са тим амбасадором, кад је већ урадио окретање, могли су мало да затегну. Србима би то и данас била духовна храна.
Али нису затегли Амере, него напротив.
Затегли су Србе!
И не лупај то "на коленима" и друге глупости.
И сколена се добро пуца.
Али ако не желиш, онда пузиш.
И да те питам нешто.
Зар Србија није била већ на коленима када су нас напали?
Зар се Србија није довољно дуго опирала да би Руси имали времена да нешто боље ураде осим увођења Србије у капитулацију?
Ајде људи, опаметите се и не жмурите више.

Sloba's picture
Sloba 01:04 02.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

"Ниси прочитао онај претходни одговор. Само трчиш.
Па шта ако су били слаби?
Онда нема жртвовања за браћу?"

Nikolaj je pomogao u trenutku kada Srbi sami sebi vise nisu bili u stanju da pomognu.

Jel ti to jasno?

Oktobra 2000.g. Srbi su i te kako bili u stanju da sebi pomognu. To sto nisu zeleli da pomazu sebi vec Americi, to je njihov problem.

https://www.facebook.com/NacionalnifrontSrbije/videos/1988729271361042/

Sloba's picture
Sloba 01:03 02.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

"А онда је Кремљ слао...не авионе, него амбасадоре да притискају Милошевића да се преда.
Зар теби то није познато, Слобо?"

Ko je slao ambasadora da pritiska Milosevica?
Jelcin ili Putin?
I dobro su uradili, jer beograd bi bio razoren i malo njih bi tu vest preneli u svet.
Rusija je videla s kim ima posla (Amerika i NATO), i shsvatila je sta treba da radi da bi se i ona sama odbranila. Zato je Jelcin ekspresno smenjen posle agresije na Jugoslaviju.

Od pocetka gradjanskog rata u SFRJ, jedino te, 1999.g., ispunili smo casno svoj zadatak. Odbranili smo se i osvestili Rusiju. Poraz je dosao tek sledece godine, sa petooktobarskom revolucijom, kada je citava odbrana zemlje od prethodne godine bescasno procerdana.

Sloba's picture
Sloba 11:50 02.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

"И да те питам нешто.
Зар Србија није била већ на коленима када су нас напали?
Зар се Србија није довољно дуго опирала да би Руси имали времена да нешто боље ураде осим увођења Србије у капитулацију?"

PRVO: Srbija nije kapitulirala Kumanovskim sporazumom, 1999.g.
Srbija je kapitulirala posle petooktobarske narandzaste revolucije. I nastavila je da kapitulira u homeopatskim dozama sve do danas.

DRUGO: RUSIJA NAS JE ODBRANILA U OUN. Rezolucija 1244 je plod pre svega ruske diplomatije.

I vidi apsurda: Rusi nam sada nude vojnu pomoc kakvu god zazelimo, uz velike finansijske olaksice za njihovu kupovinu. Ali mi hocemo u EU.

Osim toga, Srbi su jednom vec okrenuli ledja Rusiji (SSSR-u), kada se Tito okrenuo Americi. Otpór Srba toj prozaopadnoj politici bio je beznacajan. Vucic, u isto vreme i cetnik i Tito, vodi istu politiku.

Osim toga, ti brkas neke stvari:

Kada ti neko duguje, dug moras da vratis.
1999.g. Rusi nam nista nisu dugovali.
Sada osecaju dug prema nama, osvestili smo ih 1999.g. I zele da nam vrate dug. Ali mi im ne verujemo.
Necemo njihove Migove, hocemo americke fantome.

Ti bi zeleo da danasnji Rusi osecaju prema Srbima isto ono sto je car Nikolaj osetio. Ali obrati paznju jos jednom:

SRBI NI 1999.G. NI 2000.G. NISU BILI U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI U KAKVOM SU BILI 1915.G. A NISU TO NI DANAS.

A koje su to "bezizlazne situacije"? To su one u kojima NEMAS IZBORA.

https://www.facebook.com/NacionalnifrontSrbije/videos/1988729271361042/

Иван's picture
Иван 12:24 01.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Dobar si, samo mnogo rizikuješ da te apologete beščašća ispsuju na pasija kola!
Mislim da bi i ja Putina mogao dobro da odbranim kada bi ovi ovde shvatili da je živ, a oni kao da ga svaki dan oplakuju i po jedan spomenik mu dižu.

Sloba's picture
Sloba 17:14 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Koja bese ona tvoja magicna rec: SIKTER, DZUKELO HAZARSKA.

Посматрач's picture
Посматрач 18:06 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Путине, живи нам 100 година и владај Русијом. Уништи пету и шесту колону јер ће направити нови октобар у Русији, а онда збогом Србијо.
У суштини, капитал је заблокирао Путина.
Велика "срећа" је да је напад Америке и осталих нациста на Русију у току и да ће се ипак неке ствари морати одблокирати у Русији.
У међувремену Срби, не улазите у НАТО.
Поздрав вама Слободанка и осталима који су ме јуначки погрешно схватали овде.
Слободанка, не полтронишите и не удружујте се са најцрњим елементима овде на порталу да би вам неко дао сигурну подршку. Имали сте је од мене коректно и без обзира на ваше ставове.
Знате, то се зове култура или у крајњој линији -домаће васпитање.
И вама желим много среће.

Иван's picture
Иван 21:11 01.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Боље да си им пожелео да се полију кофом ладне воде!

Slobodanka's picture
Slobodanka 00:07 02.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Posmatrač - Žao mi je ako sam Vas povredila, a otprilike i znam da sam bila suviše stroga ali ne zbog Vas lično, nego zbog svih komentara. Imamo različita iskustva i na osnovu toga formirana različita vidjenja.
Kada sam bila manje dete i nepismen čovek da vidiš bede jer čitali su mi kao slepcu neke bajke. Jedna od njih je bila posebno zanimljiva a ne sećam se više ni kako se zvao glavni junak da li je bio Daniluška (ili Ivanuška). Bajka je bila toliko dobro smišljena da sam povremeno od brige i muke premeštala se sa stolice na stolicu ili sam tračala oko stola i vikala: "Nemoguće je da je toliko blesav! Nemoguće je da baš tako piše! Vi to izmišljate i dodajete! Vi to mene lažete!" Morali su roditelji da me smiruju, opominju i da me uče reda.
Sadržaj izmišljene priče je bio takav da je momak bio neverovatno naivan. Imao je neprijatelje koji su mu se predstavljali kao prijatelji, a to im je bilo potrebno da ga što lakše pobede na podmukao i lak način. Upadao je veoma naivno u razne njihove zamke. Za divno čudo spasi se, ali tvrdi kako se to slučajno desilo i da nema u tome neprijateljstva. Pa onda upada u sledeću još veću zamku i opet se spasi i opet tvrdi da se to samo slučajno desilo, a da su ti neljudi ustvari ipak dobri ljudi i njegovi prijatelji. I to se više puta ponavlja tokom priče u sve opasnijoj formi. Čak su se i šumske zveri zabrinule za njega, konsultovale su se izmedju sebe i nastojale su da ga posavetuju. Ali ni njih nije poslušao...Na kraju bajke on je pobedio svoje neprijatelje.
Sada i tu bajku drugačije gledam jer smišljena je da i ruska deca počinju da razmišljaju o značaju odbrane. Naravno pročitala sam kasnije neke ozbiljnije knjige iz ruske istorije i književnosti.
Kad god je danas na prvi pogled i iz našeg ugla nešto neizvesno sa Rusima bilo na vojnom bilo na političkom planu setim se te bajke. Prosto se nasmejem i pomislim: Aha sad će to Daniluška (ili Ivanuška) da rešava na svoj način. Ali onda imam šta da vidim u komentarima jer mnogi stvarno istrčavaju slično kao ja nekad kad sam bila manje dete i kad sam od uzbudjenja trčala i vikala oko stola... Ali sada je puno nezgodnije tako reagovati jer nije reč ni o izmišljenim situacijama a ni o izmišljenim likovima, nego o veoma stvarnim i opasnim dogadjajima, ali i o veoma stvarnim i bitnim likovima.

Procesi nam se ne poklapaju u novijoj istoriji. Kad oni tonu mi se još uvek držimo. Zatim mi dobijemo dobro po glavi pa se oni probude i osveste i počnu da jačaju svoje snage. Ali mi sad ne umemo da prestanemo da tonemo i nismo još počeli ni da jačamo svoje snage. Izgledamo kao kolateralna šteta. Ipak bez obzira na ozbiljne probleme i te razlike koje jesu za brigu ne smemo se toliko gubiti. Kod nas je dosta prisutan i strah od ponovnog povredjivanja. Mislim da mnogi zato ruske poteze cede kao Kraljević Marko suvu drenovinu. Sa svojim strahovima treba da se suočimo i da naučimo sa njima da vladamo.
Medjutim ima medju nama i takvih koji su presekli da neće više da imaju ama baš ništa ni sa Rusima jer su im i oni nesigurni. Ili u gorem slučaju pozvani su i plaćeni su da nas drže u što zabunjenijem stanju.

Посматрач's picture
Посматрач 23:39 01.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Не брините Слободанка.
Ваш сваки коментар има мој плус, па га тек онда читам.
Ја се посипам пепелом и извињавам се ако сам негде пренаглио у односу на вас.
Видите, људи су под овим страшним психолошким ударима Запада кроз медије и кроз родољубиве квислинг власти посрнули и без прекида гледају у Русију, али Русија је под таквим притиском да тражи само мали предах. У тим настојањима Русије, Срби ипак морају схватити да пасивно блејање у Русе нема смисла.
Но то већ изгледа супротно мојим неким ставовима које сам овде изнео, али нема шансе да идем до краја. Одустао сам.
Не мрзим ја наше Русе ни најмање, али Срби морају знати кад треба нешто да се уради самостално.
Невероватно како су "лагано" дигли Октобарску револицију такође не схватајући шта се догађа. А још је невероватније да сада нико нема петље да искочи испред Срба и поведе их.
Надајмо се бољим временима.

Посматрач's picture
Посматрач 11:12 02.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Слобо, брате изгубљени, није фер, пријатељу. Ја тебе не вређам и не називам кретеном. Врло сам стрпљив, али ти си...
То си и заслужио.
Истина је јебена ствар. Када дође овако изненада, помути нам памет. Табу вам се разбио, јел?
Ја никад нисам имао тај ваш табу, али нисам таласао деценијама. Трудио сам се да разумем. Е, сада јесам.
Србија се распада а Руси партњорирају са НАТОМ и још отворено траже да буду придружени члан.
И то Путин изјављује без прекида. Зашто?
Па победила га дубока Русија. Јебе се дубокој Русији за Русе и Србе. А за тебе најмање. Јесул те већ једном елиминисали?
Опет ће ако треба. То је Нова, Дубока Русија.
Док то Срби схвате, одоше јајца.
Није родољуб онај који жмури.
Није ми ни најмање чудна Слободанка и њени "нежни" покушаји да критикује. Она је жена, мајка и по природи живота нас јадника које рађа, има право да јој толеришем и увек ћу.
А ти?
Јеси ли и ти мама?

Sloba's picture
Sloba 11:35 02.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Izbrisao sam uvrede.
Oprosti, mislio sam da se pretvaras. Ubedio si me da zaista patis jer ne nalazis odgovore.
Procitaj moje odgovore jos jednom, sada su bez uvreda, pa, ako hoces, da nastavimo.

Oprosti.

Посматрач's picture
Посматрач 11:10 02.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

+
Свака част. Сад ми криво што ја нисам био први.
Увек сам спреман да саслушам, ако ми не гурају шрафцигер у уво.
Прочитао сам онај задњи коментар два пута.
Око 2 трећине потпуно прихватам и не треба ни да пишем шта.
У целини, коментар ти је заиста на висини.
Да будем искрен, обрадовао сам се.
Нема везе што ми "неке ситне мале ствари срећу кваре", већином је заиста добро речено.
Ето, такви коментари које неко постави на портал, полако обликују мишљење и остају негде у потсвети да оживе као наша идеја кад затреба и ми се и не питамо одакле нам. Не сећамо се где смо то прихватили или ако смо имали приближно мишљење, онда смо га учврстили. Добро, то је као нека психологија, али исти систем употребљавају и амерички психолози само у супротном смеру. Твој коментар је она врста која анулира америчке у данашњим српским медијима, али ретко читамо такве коментаре.Треба их увек писати.
Слобо, за такве ствари увек +, без обзира ако чак напишем и неку примедбу.
Сигурно та примедба неће носити ништа тешко нити увредљиво.
(Има један чоек који је већ изградио неки став о теби, па чак овде пар пута изнео. И био је у праву. Први пут кад је рекао, ја се мало загледао, али кад је, ту скоро, то исто поновио, запамтио сам)
Нормално да ћемо наставити.

Sloba's picture
Sloba 12:02 02.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Veoma mi je drago sto si bio u stanju da me cujes. A primedbe koje pominjes uvek su dobrodosle ukoliko su dobronamerne. One bi nam dale jos jednu priliku da preispitamo neke detalje svojih ubedjenja i da ih jos vise utvrdimo.

Onaj poslednji komentar dopunio sam definicijom "bezizlaznih situacija".

A koje su to "bezizlazne situacije"? To su one u kojima NEMAS IZBORA.

Moram da ti priznam da to sto ti prepoznajes kao kvalitet i dubinu u mom komentaru, nije nastalo kao iskljucivo moje zalaganje i delovanje, vec kao plod naseg susreta, sporazumevanja i opstenja. Dakle, to je kao neka "kolektivna" tvorevina dve osobe, mada verovatno postoji i uticaj ove virtualne sredine u kojoj delujemo.

Pozdrav.

Sloba's picture
Sloba 12:20 02.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Rekao si:
(Има један чоек који је већ изградио неки став о теби, па чак овде пар пута изнео. И био је у праву.

Na koga mislis?
Ja ponekad intenzivno odgovaram, ali ponekad sam potpuno odsutan, a ponekad biram tekstove (neke preskacem). Mozda mi je promakao.

Посматрач's picture
Посматрач 21:07 02.08.2017.

 • +2
Voting is closed.

Остали смо још само ти и ја на овој страници, па да мало опуштеније одговорим. Обично пратим интересантне расправе једно недељ дана.
Промакао ти је или си зажмурио. Из одређених разлога мислим да немам права да ти кажем. Не знам како ће он реаговати.
Него то за примедбе.
Кажеш ако нису увредљиве...
Погледај како људи реагују на било какву примедбу, чак и најблажу.
Једноставно експлодирају.
Има кад би се чак мало и нашалио испод неког коментара, али искуство ме заустави. Људи су крајње осетљиви. Прочитао сам Слободанкине задње коментаре и у једном је баш о томе писала врло опширно. О преосетљивости код људи данас.
Нисам имао времена раније, али полако стижем да их све прочитам.
Погледај колико ствари су људи написали у само 7 задњих дана. Да не верујеш.
Право богатство.
Ама све супротности на једном месту. Мош писати психолошку анализу, правити психолошке профиле.
Људи су се отворили и рекли шта су имали.
На крају, кад све прочитам натенане, имам утисак да ће испасти "јединство супротности".
Само да избацимо и оне изненадне псовке, које су понекад чак и добродошле ако нису отворена увреда, и ето нам заиста дивног портала.
Зато сам и рекао да Слоба треба да пише, јер имаш доста тога што не изговараш, него се задржиш на кратком одговору. Када нека тема теби блиска искочи, онда седнеш и натенане напишеш свој поглед, заснован на знањима које имаш. Понекад нећеш, јер ти је јасно да има вукова који само чекају да те "опљуну". Не осврћи се. Важно је да напишеш. Има нас који ћемо схватити и којима требају и нова сазнања и другачији поглед. Ја сам налегао на руду и почео да одговарам на увреде. То нигде не води. Коментар се тако загуби међу псовкама у размени ватре и на крају се вређамо због савим десете ствари.
Ко је "изгладио" целу ову расправу у задње време и довео је на неки разумни ниво иако је склизнула?
Слоба и Слободанка. Имате такве ставове и није лоше да их користите чешће.

Гарантујем да овде на порталу Факта нема ни антисрба ни антируса, али има различитог приступа.

Додај коментар