Швајцарски историчари тврде да су људи пре 3.000 година преживели Нулти светски рат

ИСТРАЖИВАЊИМА РУКОВОДИО ЕБЕРХАРД ЦАНГЕР КОМЕ НЕКИ ЗАМЕРАЈУ

ДА ПРЕВИШЕ ВЕРУЈЕ ХОМЕРУ

Детаљ „Уношења Тројанског коња у Троју“, Ђованија Тјепола

  • Швајцарски научници тврде да су Нулти рат - чији је Тројански рат био једна од завршних великих битака - започели Лувијци који су пре око 3.200 година покорили себи сродне и развијеније Хетите. Потом су кренули на Египат и то је била у историји позната најезда „народа мора“

        ГРУПА швајцарских историчара, која се бави изучавањем Бронзаног доба, после вишегодишњих истраживања објавила је да су људи тада преживели први у историји светски рат.

        Они су га - да не би било бркања са Првим светским ратом - назвали Нултим светским ратом.

        Тврде да се тај - за оно време - „глобални рат“ догодио пре 3.000 година и да је Тројански рат био једна од његових завршних битака

        Швајцарски научници тврде да су Нулти рат започели Лувијци који су пре око 3.200 година покорили себи сродне и развијеније Хетите. Потом су кренули на Египат и то је била у историји позната најезда „народа мора“.

        Напад Лувијаца присило је народе који су чинили Микенску цивилизацију да се удруже. Ти народи су заједничким снагама атаковали Лувијце и разорили неке њихове велике градове, укључујући Троју.

        Према чланку који су Швајцарци објавили у The New Scientist, њихове закључке потврђују и писани истроијски извори, и археолошки налази. Чак и сателитски снимци.

        Еберхард Цангер, који је руководио радом швајцарских историчара, наглашава да се Нулти светски рат може сматрати „потпуно доказаним“.

        Међутим, Цангеру неке колеге замерају да се превише ослонио на Хомера и његову „Илијаду“.

        Други - попут Американца Најкла Галате, са Универзитета државе Мисисипи - нису сагласни са називом „Нулти светски рат“.


Слични садржаји

Коментари